Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уникална смес със сода преди хранене гарантира отличен метаболизъм

25 февруари 2022, 17:50 часа

Содата за хляб се използва основно в кулинарията, както и намира нестандартно приложение – за почистване на дома. Много хора обаче не знаят, че тя е изключително полезна за здравето и може да ни избави от редица неприятни симптоми или да облекчи налични заболявания. Содата за хляб допринася за баланс на киселините в тялото, които са причина за развитието на неприятни и хронични заболявания. Балансирането на нивото на РН в тялото допринася за съхраняване и поддържане на здравето.

За какво е полезна консумацията на сода за хляб

1. Тя подпомага отслабването. Мрежата предлага множество диети и режими за сваляне на излишните килограми, в които содата е ключова за постигане и поддържане на целта.

2. Предпазва черния дроб, бъбреците, далака чрез намаляване на киселинността на организма. Приемът на сода допринася именно за това.

3. Подпомага поддържането на нормални нива на калций и магнезий в организма, съответно допринася за доброто здраве на костите, нервната система и мускулната тъкан. Това содата постига отново чрез намаляване на киселинността в тялото. Високата киселинна среда унищожава минералите и води до дефицит, който има своите последствия за здравето – болести и неприятни симптоми.

4. Поддържане на зъбите здрави и бели, предотвратяване на натрупването на плака и почистване на наличната. С това содата допринася за минимизиране на опасността от образуване на зъбен камък и кариеси.

5. Постигане на баланс на РН в тялото при прием на много „подкиселяващи“ храни като месо, кафе, захар, сладки изделия.

6. Неутрализиране на стомашните киселини и подобряване на храносмилателните процеси в тялото. Сода с вода, разбъркани и приети малко преди хранене,се превръщат в уникална смес, която допринася за нормалното функциониране на стомаха и подобрява храносмилателните процеси. Специална рецепта за здраве, постигнато с помощта на содата, включа прием на половин лъжичка сода, разтворена в чаша вода, на всеки два часа и особено преди хранене. Така содата допринася не само за постигане на баланса в тялото, но и за нормализиране на нормалните функции на стомаха и червата и поддържането на храносмилателните функции в идеално състояние.

Статията има само информативен характер. При здравни въпроси и/или проблеми моля обръщайте се към вашия лекар.

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес