Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това натурално средство е най-добрият помощник на силния имунитет

01 април 2022, 12:35 часа

Противомикробен коктейл

Богатият състав на пчелното млечице е обект на непрекъснати проучвания, като в него могат да се намерят най-различни захари, ценни минерали, антиоксиданти, над десет аминокиселини, много витамини от група В и т.н.

Според японски изследователи, една от мазнините му – 10-2 HDA – е способна да стимулира имунната защита на човека в присъствието на вируси и да регулира възпаленията, идващи покрай заболяванията.

Най-чудотворното решение за железен имунитет: Пчелното млечице

Според китайски учени пък, същата субстанция спомага спирането на размножаването на различни бактерии, като например златистият стафилокок и различни бацили. 

С опити с мишки научно се доказва и благотворния му ефект по време на възстановяването след болест.

Начин на употреба на пчелното млечице

То е много чувствително и лесно се окислява и ферментира, затова е добре да бъде съхранявано в хладилника.

Най-добре е да се приема сутрин на гладно, за да може организмът по-добре да усвои хранителните му вещества и ако вкусът му не ви харесва, можете да го смесите с лъжичка мед.

Препоръчителната дневна доза е от 500 мг до 1 г в продължение на 20 дни. При една седмица след заболяване може да се стигне до 2 г на ден, а когато усетите началото на грип, вземете 5 г наведнъж.

Разбира се може да се приема и под формата на капсули в съчетание с други вещества, които също стимулират имунната система като мед и прополис.

Сваляне на температура с мед - доверете се на бабиния лек

Ако имате някакви респираторни проблеми или кожни алергии, винаги се консултирайте с лекар, преди да приемате пчелното млечице, защото то е много богато на алергени. 

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес