Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Топ 5 на пророците на България

25 юли 2022, 17:00 часа

В България са живели мъдреци, гадатели, лечители, чиито предсказания не спират да ни удивляват. Ето кои са най-прочутите от тях.

ВАНГА

Петричката пророчица Баба Ванга е родена в Струмица (днешна Северна Македония). На 14 години губи зрението си, а на 18 години чува глас, който предрича бъдещи събития. Най-напред предсказва смъртта на баща си “Татко трябва да си замине точно на Димитровден” и той умира на 8 ноември 1941 г. С годините помага на много хора да се излекуват или намерят път в страданието си.

Предсказва датата на смъртта на цар Борис Трети, нахлуването на съветските войски в Прага 1968 г., разпадането на Чехословакия, промените в света през 1990 г., потъването на атомната подводница “Курск”, разрушаването на кулите-близнаци в САЩ през 2001 г. и много други събития.

През последните години от живота си финансира построяването на църквата “Св.Петка Българска” в местността Рупите, Петричко. Тъй като каноните на църквата не са спазени, храмът не е осветен от Българската православна църква, но е изключително популярен и посещаван. 

Какво е предсказал Дядо Влайчо за бъдещето на България?

СЛАВА СЕВРЮКОВА

Феномен с най-голям принос за науката. Родена в Нова Загора през 1902 г. Още от малка Слава става популярна в града с дарбата си да предсказва бъдещето. Близките й са притеснени да не я обявят за магьосница и само на 16 години я омъжват за украински белогвардеец.
Макар да има завършено четвърто отделение, Слава Севрюкова става сътрудник на Вашингтонския психотронен център. Обявена е за почетен професор в няколко престижни университети и академии (САЩ, СССР, Испания, Индия).
Успешно прилага психотроничния метод. Има видения за живот на Луната и развива теории за извънземните. Заслуги има в медико-диагностичната област. Може да лекува хора, които са на хиляди километри от нея. Прониква във вътрешните им органи, а болката на пациентите се прехвърля на самата нея. 

ПРЕПОДОБНА СТОЙНА

Стойна Димитрова е родена през 1883 г. в Хазнатар. На 7 години ослепява и получава ясновидска дарба. До 16 години живее в пълно уединение в отделна стая. Тогава насън й се явява Свети Георги, който й казва да копае в двора, където ще намери негова икона и кандило. С помощта на съседи в двора на това място се построява малък параклис. Съселяните й я наричат “преподобна”, защото води аскетичен начин на живот. Предупреждава близките си, че няколко дни ще бъде като мъртва, но да не я погребват. След седмица се съживява и хората започват да идват при нея за изцеление.  
След Междусъюзническата война семейството й се преселва в България, тъй като Хазнатар остава в Гърция. На път за Петрич минава през село Златолист и остава да живее в храма “Свети Георги” в селото.
Свидетели разказват, че е събудила дете от кома, след като му е чела молитви около половин час. Излекувала е друго дете, на което кожата се втвърдява и напуква и губи пигментация.
За нея Ванга казва “Тя е светица. Как ме гледаш мене, она е десет пъти по-голема от мене! Аз апнувам, пийнувам, а она - само водичка и трошка лебец. Целио свет ке научи за таа жена”.

Знаете ли кой е Дядо Влайчо?

ДЯДО ВЛАЙЧО

Сред мъчениците на комунистическия режим е пророкът Дядо Влайчо, роден през 1894 г. в Коньово, Новозагорско. “Пророкът на народа” предсказва бъдещето още от малък. Едва 10-годишен познава избухването на Балканската война. Познава датата на края на военните действие. Лично цар Борис Трети го кани в двореца си, за да го пита ще има ли наследник. Дядо Влайчо познава “Нито ще е цар, нито ще е царствен!”. Предсказва смъртта на Георги Димитров, затова попада в комунистическите лагери на смъртта.
През 60-те години на 20-ти век е обявен за Пророк № 1 след конкурс на вестник “Работническо дело”. В същия конкурс Ванга остава на второ място. Предрича падането на комунизма, глобалните промени в Европа и света. Хиляди хора идват при него за съвет, изцеление, утешение. Наричат го Безсребреник, защото никога не взема пари от нуждаещите се.

ПЕТЪР ДЪНОВ

Трудно е да включим в класацията Петър Дънов, защото той е не само пророк, той е духовен водач, лечител, мъдрец.
Мъдрите му съвети за здравословен живот, душевна хармония и вътрешен мир и до днес се следват от милиони негови последователи в цял свят. Учителят предрича някои от големите световни промени. През 1935 г. казва, че Европа ще се обедини политически, а държавните граници ще се обезмислят. Според него великото преселение на народите ще омеша славянската кръв. В резултат на това старата Европа ще бъде разтърсена из основи. Европейските народи ще оголеят и оскотеят - ще загубят силата си.

“Какво ще стане с България и българите? Онези, които са направени от кал, ще се стопят. Онези, които са родени от чиста вода и от светлината на духа, ще имат велико бъдеще.” 

Милена Зънзова
Милена Зънзова Отговорен редактор
Новините днес