Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

19 април 2024, 14:13 часа

Оказва се, че не всички дивани и столове са еднакво полезни. Качеството на живота ни зависи от много фактори, включително възглавниците, на които спим, и дрехите, които носим. И дори мебелите в жилището играят определена роля. По-точно, качеството на материалите, от които са изработени. Няма да забележите веднага, но постепенно вредното въздействие на некачествените мебели ще се натрупва и ще разваля здравето ви.

За какво точно става дума и какви мебели трябва да бъдат трайно премахнати от собствената ви спалня - ще ви разкажем в нашата статия.

ПДЧ

За производството на плоскостите от дървесни частици се използват опасни химикали. Например карбамид-формалдехидни или фенол-формалдехидни смоли. В състава им има отровни вещества. Ако има много такива смоли, те попадат във въздуха и след това в белите ни дробове. Това е свързано с огромен брой заболявания.

Ето защо, когато купувате мебели, трябва да обърнете внимание на това дали са преминали тестове за химическа безопасност, от какви материали се състоят, дали не излъчват подозрително неприятна миризма.

Мебели от класа за дома – какво е важно да знаем

Мебели със синтетична тапицерия

Ако купувате евтино легло за спалнята, най-вероятно тапицерията му ще се състои от синтетика. Защо това е лошо?

Първо, синтетичните материи са много наелектризиращи. Постепенно те натрупват статичен заряд. Това провокира отделянето на токсични вещества от тъканите.

Учените отдавна са установили, че статичното електричество е много вредно за човешкото здраве. То може да причини главоболие, повишена тревожност и сърдечни проблеми. Такива симптоми могат да се появят дори не при пряк контакт със заряда, а дори при взаимодействие с електрическото поле, което възниква около заредените повърхности. Така че мебелите и качеството на тяхната тапицерия наистина могат да изиграят роля тук.

Открийте перфектните мебели за своя дом

Второ, синтетичните тъкани не абсорбират добре влагата. Така че, заспивайки на такова легло, можете постоянно да се потите. Влагата не се изпарява. А това ще бъде чудесна среда за размножаване на бактерии. Имате ли нужда от това?

Обобщавайки, трябва да се отбележи, че е по-добре да се купуват продукти за спалнята, изработени от кедър, дъб, липа, леска. Тези видове дървесина се считат за висококачествени и не са вредни за здравето. Не забравяйте да обърнете внимание и на материала на тапицерията на продукта. Добре е тя да не е изработена от синтетика.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес