Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Те развалят "лицето" на апартамента: 7 пропуска в ремонта на коридора, които го правят неудобен

08 март 2023, 21:11 часа

Антрето създава първото впечатление за дома на гостите и е място, което трябва да бъде добре пригодено за удобна подготовка за излизане. За да бъде входът ви не просто красив, но чист и удобен, трябва да избегнете седем често срещани грешки при ремонта му.

Избирате подово покритие с гланц и малък декор

Коридорът е "мръсна" зона, така че трябва да изберете подова настилка, която лесно се поддържа чиста. Гланцираните плочки в това пространство няма да са на място не само защото бързо губят своята привлекателност, но и създават опасни моменти. През зимата и есента коридорът често е мокър и лъскавата повърхност става хлъзгава. Дизайнерите препоръчват да се полагат порцеланови или керамични плочки с неплъзгаща се повърхност, както и без ситна декорация, така че мръсотията да не се натрупва в релефа.

Изненадайте гостите: 6 необичайни, но стилни трика в домашния интериор

Игнорирате подовото отопление

Може да изглежда, че подовото отопление в коридора е загуба на пари. Но помага за по-бързото изсъхване на обувките. Освен това, благодарение на пода, цялата стая става по-топла, което е особено полезно през зимата. Най-доброто от всичко е, че плочките и гранитогресът пропускат топлина. При ламинат, паркет и мокет ще трябва да харчите повече ток.

Забравяте главния бушон

Често има ситуации, когато сте готови да си тръгнете, но забелязвате, че светлината не е изключена в една от стаите. Трябва да свалите обувките си, а понякога дори да тичате из апартамента в улични обувки. За да не губите време и да не разпространявате излишна мръсотия из къщата, по-добре е да монтирате главен превключвател, който изключва светлината в целия апартамент.

Помислете за недостатъчното осветление

Практиката показва, че колкото повече акценти на зоните в коридора има, толкова е по-удобно и приятно. В допълнение, към горната светлина правилно предава цветовете във входната зона, прави я по-светла и следователно визуално малко по-просторна. Например, можете да изберете огледало с вградено осветление или да монтирате осветление вътре в шкафовете.

7 трика, които ще ви позволят да създадете елегантен интериор на най-ниска цена

Пренебрегвате място за табуретка

Дори такъв малък пропуск като липсата на табуретка лишава собствениците на апартамента и гостите от комфорт. Можете да купите компактен пуф или да комбинирате дивана със система за съхранение на обувки.

Не оставяте място за ключове

Понятието "ключодържател" днес изглежда остаряло, но не бива да забравяме, че ключовете все пак трябва да се съхраняват някъде и е по-добре, когато са на едно място. Ако не искате да слагате ключодържателя върху шкафа или рафта за обувки, можете да го скриете в шкафа в коридора.

Направете няколко контакта

Дизайнерите смятат за необходимо да се предвидят два или три контакта в коридора. Те ще бъдат удобни за използване, ако трябва да включите прахосмукачка, сушилни за обувки или други уреди. Те обаче не трябва да се поставят твърде високо.

Когато ремонтирате коридора, е важно да организирате правилното съхранение, да изберете правилните материали и да създадете стилен дизайн.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес