Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тази масова подправка представлява медицинско добро - Слагайте я често в гозбата

08 април 2023, 06:44 часа

Диетолози съобщиха, че съществува нужна за всяка гозба подправка, която дава дълголетие на живота, тъй като е лечител за сърцето и не само. Оказва се, че една от най-полезните подправки, това е той - черният пипер.

Решаваща роля при хроничните възпаления

Подправката помага добре срещу всяко системно възпаление, което е следствие на натрупаните години. В резултат от такива възпаления често се пораждат деменция и артрит, беди с червата, някои варианти на рак, лоши ситуации с кръвното и много други видове болки. Подправката също влияе много предразпологащо за паметта.

Лекува от дълбока древност

От изминалите епохи още се знае, че черният пипер се употребява не само в кулинарията, но и в лечението. Особено полезен е поради големите нива от витамин С. Подправката -помага като антибиотик, защитава от инфекции и различни проблеми със здравето.

Експертите още правят, заключение, че черното пиперче не стимулира склонността на мастните клетки да набъбват и в същото време допринася за изгарянето на мазнини.

Идеален за отслабване 

Продуктът е препълнен с фибри, разполага с желязо, калций, магнезий и много други добрини за физическото състояние. Черният пипер се употребява от дълги векове за народно лечение. Подправката се бори с проблемите със съня, въздейства добре на правилното храносмилане, има ефект при зъбобол и проблеми в устната кухина.

Прието е още, че подправката би могла да бъде полезна при хора, които се борят с килограмите. Чушките включват алкалоида пиперин. Впрочем, тъкмо той ви стимулира да кихнете, щом приближите подправката до ноздрите. Според специалисти пиперинът дава ход на процеса по изгаряне на мазнини.

В умерени количества намалява желанието за цигара

Малките зрънца от черен пипер влияят с прочистване на червата и стомаха. Подправката редуцира желанието да пушите.

Затова, яжте черно пиперче и не лишавайте манджите никога от ценното му присъствие. Подправката е свръхполезна и в добри количества е принос за вашия организъм.

Петър Георгиев
Петър Георгиев Отговорен редактор
Новините днес