Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайните на японките за стройна фигура

04 октомври 2021, 20:03 часа

Известно е, че японките изглеждат много по-млади от възрастта си и имат стройна фигура. Японците са известни със здравословния си начин на живот, но какви са точно техните тайни, за да изглеждат толкова младолики?

Ето 9 причини, поради които японките могат да останат стройни и млади дълго време.

1. Пият зелен чай

Зеленият чай има силни антиоксиданти, които намаляват възпалението, създадено от свободните радикали, причиняващи преждевременно стареене и различни заболявания. Той също така може да подпомогне храносмилането, регулира телесната температура и подобрява психическото и сърдечното здраве.

2. Консумиране на ферментирали храни

Освен че добавя добри чревни бактерии, ферментиралата храна може да повиши нивата на витамин А, витамин С и да направи храната по-смилаема. Японците се наслаждават на натто, вид ферментирала соя, която съдържа мощен пробиотик, наречен Bacillus subtilis, който е добър за имунната система и има свойства да се бори с рака.

3. Консумация на морски дарове

Японците се наслаждават на морски дарове като риба, калмари, змиорки, октоподи и миди в повечето от ежедневните си ястия. Те  са богат източник на хранителни вещества, пълни с протеини, витамини и минерали като витамин В и D и омега-3 мастни киселини.

4. Консумират по-малки порции

Те сервират всяко ястие в по-малки чинии. Също така никога не натрупват храната си в една и съща чиния, тъй като размерът на порцията е важен фактор за поддържане на теглото.

5. Ходенето е ритуал

Както е известно на мнозина, японците много ходят. Повечето от тях ходят и карат велосипеди, за да избегнат трафика. Те приемат ходенето сериозно, тъй като това не е просто бавна разходка, а обръщане на голямо внимание на всяко движение. Така увеличават сърдечната и белодробната годност и подобряват управлението на състояния като високо кръвно, диабет и мускулни и ставни болки.

6. Здравословни десерти

Когато мислите за десерт, на ум идват сладоледът, тортата и всякакви нездравословни ястия. Но японските десерти са различни - просто се използва като шанс за почистване и освежаване на небцето след хранене, вместо да се насладят на силно сладка закуска.

7. Бани в горещи извори

Баните в горещи извори са особено почитани в Япония и се смята, че имат релаксиращо въздействие върху тялото и ума. Терапевтичният ефект е бил използван за лечение, облекчаване на стреса, болката, кожните проблеми и засилване на кръвообращението и доставкана кислород към мускулите.

8. Процедури за грижа за кожата

Японките премахват грима си като първа стъпка от рутината за грижа за кожата. Те използват почистващ препарат на маслена основа, тъй като смятат, че той не само премахва замърсяванията, но и поддържа баланса на влагата в кожата.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес