Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съвети за кожата около очите, които трябва да чуете

06 юни 2022, 08:40 часа

Как може кожата около очите ви да изглежда естествено красива? Разглеждаме този въпрос в тази статия. Даваме ви ценни съвети, базирани на нови научни открития. Също така разглеждаме най-интересните въпроси: скъпият околоочен крем действа ли по-добре от нормалната ви грижа за лицето? И могат ли домашните средства да помогнат срещу тъмните кръгове и бръчките?

Какво е особеното в областта на очите?

По принцип зоната около очите е много подобна на останалата кожа на лицето. Въпреки това, тя обикновено е по-суха и поради това изисква по-задълбочени грижи.

Кожата около очите също е особено тънка и следователно по-чувствителна. Това води до най-честите проблеми, с които човек трябва да се бори: тъмни кръгове под очите, торбички и бръчки от типа пачи крак.

Как можете лесно и ефективно да облекчите тези нежелани прояви? Не се нуждаете от специални грижи за очите. Но кремът за очи определено трябва да бъде добре формулиран и преди всичко да не дразни.

Грижа за очите: От какво най-много се нуждае кожата ви?

Накратко: нашата зона около очите се нуждае преди всичко от влага!

Това се прилага най-добре върху кожата чрез естествени овлажнители. Съставки като глицерин и хиалуронова киселина са част от естествената система за задържане на влага на кожата ни.

Важни са и веществата, съдържащи липиди (мазнини). Те гарантират, че по-малко влага се изпарява от кожата. Скваланът е естествен компонент на кожната бариера и защитава кожата ви, без да я омазнява. Препоръчват се и естествените мазнини от маслото от ший. Те са подобни на нашата кожа и се понасят особено добре.

Ако кожата около очите е суха, може да е необходим богат продукт за грижа или масло, за да се постигне желаното повишаване на влажността. 2-3 капки от чист сквалан например са отлични за това. Той е естествен компонент на нашата кожа и задържа влагата.

Бръчки около очите: кои активни съставки помагат?

Има две основни причини за бръчките около очите. Първо, тънката кожа е склонна към изсушаване. Така се получава сухота. Второ, силната колагенова рамка също е важна около областта около очите. Колагенът е основната структура на нашата кожа. Ако не е стабилен, се появяват бръчки. Това често са мимически линии около очите.

Витамини за повече влага около очите

Има и витамини, които осигуряват повече влага. Витамин Е и пантенолът (провитамин В5) са важни за здрава и добре хидратирана зона около очите.

Витамин Е прави кожната бариера в чувствителната зона около очите още по-устойчива.

Пантенолът осигурява по-добро проникване на влага и по този начин минимизира малките линии на сухота.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес