Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Световни медии цитират баба Ванга: Ето през коя година идва краят на света

08 юли 2024, 18:53 часа

Темата за края на света никога не спира да е актуална, но когато се намеси името на баба Ванга, нещата вече стават сериозни. Славата на пророчицата отдавна е излязла извън очертанията на Балканския регион и световните медии се надпреварват да цитират потвърдени и непотвърдени нейни пророчества.

В последните седмици предсказанията на "Нострадамус на Балканите", както я наричат чуждестранните журналисти, отново се появиха в публикациите, касаещи края на света, в който живеем. Медиите и до днес са изумени от пророчеството на Ванга за терористичните атаки на 11 септември, например, за които тя е казала: "Две метални птици ще се врежат в американските братя, вълци ще вият от храстите и реки с кръвта на невинните ще потекат."

Снимка: iStock

Още: Заръките на баба Ванга, които трябва да следвате, за да привлечете щастие в живота си

Кога ще настъпи краят на света

Според изданието "Marca" "Нострадамус на Балканите" е казала, че краят на света ще настъпи през 5079 г., а причината ще бъде мащабно космическо събитие с "немислим" обхват. Дали това предсказание ще се сбъдне не знаем, а и едва ли ще доживеем, за да видим с очите си.

При всички положения обаче още дълги десетилетия пророчествата на баба Ванга ще са източник на безкрани спекулации, тълкувания и спорове.

Още: Кога ще дойде краят на света?

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес