Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще се изненадате коя е най-полезната напитка, която можете да пиете зимно време

09 декември 2022, 15:32 часа

Дали е възможно една напитка да върши невероятни неща за тялото ни? Според Уляна Супрун, професор, отговорът е да. Дори твърди, че това е дори най-добрата зимна напитка и през студените месеци гарантирано ще ни предпази от куп проблеми.

Учени: Тази напитка подобрява зрението най-бързо

Това, което тя съдържа, може да спомогне предпазването на сърцето, да подобри кръвоснабдяването на мозъка, да нормализира кръвната захар и холестерола и дори да добави антиоксидантно действие. И коя е тя? 

Любимото на всички: Какаото!

Разбира се както към всяко нещо, трябва да се подхожда разумно при употребата на любимото топло какао. Не забравяйте, че то съдържа кофеин и теобромин, като е с високо съдържание на калории. Не е препоръчително да се консумира от бременни жени, хора целящи да отслабната или такива, които страдат от неврози. Но ако просто искате да се стоплите и да се повеселите, без подобни противопоказатели, какаото е вашата напитка.

Експертите имат разминавания в мненията, когато стане въпрос за ефекта му върху кожата, като някои смятат, че може да предизвика акне, докато други твърдят, че точно то предпазва от UV радиацията и изглажда бръчките.

Легендарната напитка, която подмладява и лекува тялото - пийте я всеки ден

Разбира се, ако имате здравословни цели, касаещи напитката, най-добре първо се консултирайте с медицинско лице, преди да разчитате сляпо.

 

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес