Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Самообвинение, гняв и още 5 действия, които развалят аурата

14 август 2024, 13:11 часа

Аурата е тънка обвивка около тялото, която осигурява неговата цялост и здравината на личните граници. За съжаление, не всеки знае за това, така че не може да предотврати унищожаването на защитния слой, който ни е даден от природата.

1. Липса на работа върху лошите навици

Те включват алкохолна и никотинова зависимост, преяждане, склонност към гризане на нокти и други подобни. Негативните навици по някакъв начин се отразяват в нас на енергийно ниво и се превръщат в спусък, който стартира процеса на разрушаване на аурата и изтичане на енергия.

2. Лоши мисли за себе си и за другите хора

Когато излъчваме негативни вибрации към себе си или излъчваме негативни мисли към други хора, това се отразява на енергийното ни поле (аурата). В резултат на това, вътрешният баланс, целостта на тънката обвивка, може да се наруши и да се образуват енергийни дупки, през които изтича енергия.

Зодиакалният знак с най-благородната аура

3. Самокритика

Ако съдим себе си, ние сме във вътрешен конфликт. А това е пряк път към самоунищожението.

4. Обезценяване на себе си

Това също е конфликт със себе си. Когато постоянно се сравняваме с другите, ние се смятаме за по-лоши от другите. Това създава определени програми и нагласи, които влияят негативно на нашето общо състояние, енергийно ниво и вътрешна цялост.

5. Игнориране на тялото. Липса на физическа активност

Когато сме физически активни, има скок в нивото на енергия в тялото. По това време тялото обработва всички видове хормони на стреса.

Когато не се занимаваме с тялото, фината обвивка (аурата) изтънява, става вискозна, мека, уязвима и се разрушава от най-малкото докосване на ментално ниво.

Тези 8 признака ви казват, че имате силна аура

6. Общуване с негативна среда

В живота се натъкваме на различни хора, включително такива, които излъчват негативна енергия в света. Но има добра новина: можем да избираме с кого да общуваме и от кого да се затворим.

Сблъсъците с енергийни вампири засягат вашето състояние, енергия, нарушават целостта, аурата и могат да доведат до лошо здраве. Ако не спрете тези действия навреме и не поставите лични граници, това може да завърши катастрофално.

7. Игнориране на вътрешни състояния

Когато човек самостоятелно или със специалист се занимава с психическото си състояние и своевременно следи степента на благополучие (дали всичко е наред, има ли спадове, има ли депресия), той е в стабилна психо-емоционална позиция. А енергийното му ниво е доста равномерно и стабилно. В такива условия той може да влезе в баланс навреме, за да не губи енергия.

Но има и друг сценарий - когато хората не проследяват вътрешното си състояние. Те не знаят как своевременно да променят самочувствието си от минус към плюс, така че са в по-несигурна позиция.

Защото на различни етапи от живота, по един или друг начин, се случват скокове в тревожни състояния. Заради това човек губи ресурси, бързо се изчерпва и тънката му обвивка, аурата, също изтънява. Поради тази причина хората често се разболяват, чувстват  се зле и изпадат в депресия.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес