Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Самочувствието ще скочи: 30 цитата за любов към себе си, които ще променят живота ви

30 декември 2023, 11:33 часа

Грижата за себе си е една от популярните теми през последните години. Независимо дали сте създали план за действие, който да ви помогне да останете на път, вероятно знаете, че упражненията, качественото време с приятели и добрата релаксация като вана с мехурчета помагат. Вдъхновяващите цитати също могат да помогнат за поддържане на настроението ви.

„Любовта към себе си е началото на роман за цял живот.“ – Оскар Уайлд

„Единственият човек, с когото трябва да се сравнявате, е вашето минало аз. И единственият човек, от когото трябва да си по-добър, си ти сега.” – Зигмунд Фройд.

„Най-смелото нещо, което можете да направите, е да продължите да мислите за себе си. За да чуят всички” – Коко Шанел.

„Променяш света, като бъдеш себе си“ - Йоко Оно.

„Трябва да свикнеш да говориш смело пред хората за своите заслуги. Кой, ако не ние самите, знае доколко сме добри? — Венедикт Ерофеев („Москва-Петушки“).

„Обичайте първо себе си и всичко останало ще последва. Трябва наистина да обичаш себе си, за да постигнеш нещо на този свят." - Люсил Бол.

100 цитата, които ще ви помогнат да ЗАОБИЧАТЕ себе си - част 1

„Ако имате способността да обичате, обичайте първо себе си“ - Чарлз Буковски.

„Само ако можехте да почувствате колко сте важни за живота на тези, които срещате; колко важен можеш да бъдеш за хора, които никога не си мислил, че е възможно. Има нещо от себе си, което оставяш след себе си всеки път, когато срещнеш друг човек.“ – Фред Роджърс.

„Да искаш да бъдеш някой друг е загуба на човека, който си“, Мерилин Монро.

„Когато една жена стане най-добрата си приятелка, животът става по-лесен“ - Даян фон Фюрстенберг.

„Мисля, че независимо как изглеждаш, най-важното е да си доволен от себе си. И знаете ли, ако искате да подобрите това, което не харесвате в себе си, променете го, след като започнете да се оценявате“ - Адел.

„Любовта към себе си има много малко общо с това как се чувствате към външния си Аз. Става дума за приемане на себе си с цялото си сърце.“ – Тайра Банкс

„Красотата е как се чувстваш отвътре и това личи в очите ти. Не е нещо физическо." - София Лорен.

„Няма значение как изглеждате, все ще има някой, който да ви мисли за най-красивото нещо на света“, Франи Флаг („Пържени зелени домати“).

„Да бъдеш себе си в свят, който непрекъснато се опитва да те направи нещо друго, е най-голямото постижение“ - Ралф Уолдо Емерсън.

„Просто правете това, което работи за вас, защото винаги ще има някой, който мисли различно“ - Мишел Обама.

„Не е важно какво гледаш, а какво виждаш“ - Хенри Дейвид Торо.

„Може да не контролирате всички събития, които ви се случват, но можете да решите да не им се поддавате.“ – Мая Анджелоу („Писмо до моята дъщеря“).

„Интересно е колко често пропускаме да видим всички неща, които ни правят силни“ - Лена Дънам.

„Никой не може да ви накара да се чувствате непълноценни без вашето съгласие“ - Елинор Рузвелт.

„Достойнството на човек може да бъде оскърбявано, вандализирано и жестоко осмивано, но никога не може да бъде отнето, освен ако не се предаде“ - Майкъл Дж. Фокс.

„Понякога трябва да се откажете от всичко - да се пречистите. Ако сте недоволни от нещо... каквото и да ви пречи, отървете се от него. Защото ще откриеш, че когато си свободен, твоята истинска креативност, твоята истинска същност излиза наяве." - Тина Търнър.

"Никой не е перфектен. Просто не вярвам в съвършенството. Но вярвам в думите: „Това съм аз и вижте, не съм перфектна!“ Гордея се с това“ - Кейт Уинслет.

„Критикувате себе си от години и това не работи? Опитайте да си направите комплимент и вижте какво ще се случи.“ – Луиз Хей.

„Ако искате да бъдете уважавани от другите, най-добре е да уважавате себе си. Само така, само със себелюбие, ще принудиш другите да те уважават” - Фьодор Достоевски.

„Ти самият, като всеки друг човек в цялата вселена, заслужаваш любов и привързаност“ -  Буда.

„Сега виждам, че да притежаваме нашата история и да обичаме себе си в този процес е най-смелото нещо, което можем да направим“ - Брене Браун.

„Прошката не е просто липса на гняв. По мое мнение става дума и за любовта към себе си, когато всъщност започнете да се цените“ -  Тара Уестовър.

„Да познаваш себе си е цената, която си струва да платиш за вида любов, който наистина ще отговори на нуждите ти“ - Дафне Роуз Кингма.

„Любовта към себе си е източникът на всяка друга любов“ - Пиер Корней.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес