Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С този трик ще премахнете драскотините от дисплея на телефона

22 февруари 2022, 16:10 часа

Ако сложите ключовете и телефона си в един и същи джоб, има голяма вероятност екранът му да се надраска. За съжаление често го правим.

Знаете ли, че всъщност е доста лесно да се отървете от тези драскотини? И за целта може да разчитате на нещо, което със сигурност имате в банята си, а именно на пастата за зъби.

Първо трябва да се уверите, че по екрана на телефона ви няма прах или друга мръсотия, защото това единствено би довело до образуването на повече драскотини.

След това сложете малко паста за зъби върху меката част на гъбата и втрийте върху драскотината с кръгови движения. Ако драскотината не е много дълбока, ще видите, че тя започва да изчезва веднага. Почистете внимателно останалата част от пастата за зъби с влажна кърпа и готово!

Тайна е в полиращия ефект на пастата за зъби. Тя успява да се справи с плаката, като едновременно с това полира драскотините по зъбите. На този принцип действа и приложена върху екрана на телефона ви.

Но в никакъв случай не използвайте твърде голямо количество паста за зъби, защото това може да доведе до появата на петна по дисплея на устройството.

В никакъв случай не използвайте сребърен лак, въпреки че в интернет пространството може да откриете и подобни съвети. Той трябва да се използва само по предназначение.

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес