Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разкриваме тайните на безболезненото скубане на вежди

23 август 2022, 14:20 часа

Правилно оформените вежди придават на лицето привлекателен и добре поддържан вид. Красиво оскубаните вежди ще направят погледа ви открит, привлекателен, секси. Но процесът на скубане често е придружен с болка. Някои жени избягват тази процедура именно поради болката. Но можете да оформите веждите си без болка!

Инструменти: топла вода, балсам за коса, бебешки болкоуспокояващ гел, лед.

Изберете най-подходящото време за процедурата. По време на периода на менструация прагът на болката се увеличава леко, по-добре се откажете.

Изберете да извършите процедурата, когато няма да излизате, така че след процедурата кожата да се възстанови, зачервяването и раздразнението да изчезнат.

Дезинфекцирайте веждите, ръцете, пинсетите със спиртен разтвор или водороден прекис. Поставете инструмента удобно на чиста повърхност до вас.

7 факта за веждите, които не всички знаят

Срешете веждите по посока на растежа на косъма, за да избегнете скубане на излишните участъци.

Извършете процедурата след горещ душ или сауна. Горещата вода и парата отварят порите и косъмчетата се отскубват по-лесно.

След парата можете да нанесете и балсам за коса върху веждите. Това ще омекоти космите и те ще са по-лесни за отскубване. Нанесете само една капка от продукта, изчакайте да попие, след това изплакнете с вода и продължете с процедурата.

Купете анестетичен бебешки гел от аптеката за никнене на зъби. Нанесете малко количество под веждата за няколко секунди. Избършете гела преди скубане. Кожата на веждите ще изтръпне и вие ще извършите процедурата безболезнено.

Да си отгледаме красиви вежди

Вместо да използвате пара, можете да направите обратното. Поставете кубчета лед върху веждата и задръжте, докато чувствителността в тази зона намалее. Ледът допринася за стесняване на порите, което води до частична загуба на чувствителност. Но бъдете внимателни, не прекалявайте: прекомерното "замразяване" може да причини главоболие.

Съвети:

Издърпвайте космите по посока на растежа им, в противен случай може да повредите кожата.

След процедурата нанесете лед или кърпа, навлажнена със студена вода, за да облекчите зачервяването и подуването.

Нанесете козметика или овлажнител не по-рано от 5-10 минути след процедурата.

В заключение, направете всичко както трябва и ще останете доволни от крайния резултат! Можете да опитате всичко и да изберете метода, който ви подхожда.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес