Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пробвайте този ритуал за привличане на пари със сол

18 септември 2022, 16:00 часа

Солта в древността

Още от древността солта се счита за свещена, една от най-стратегическите суровини. Солта е по-скъпа от златото, а недостигът й се дължи на факта, че хората все още не са открили възможността за добив на натриев хлорид от морската вода и единственият източник са залежите от каменна сол.
Използват я често като платежно средство. В Китай търгуват с монети от сол. В Древен Рим солта се приравнява с пари. Парите, в които се превръща солта, се наричат „salarium”. Оттук произхожда и английската дума „salary“, т.е. заплата. Със сол се заплаща на войниците. Във Франция е въведен данък върху солта и само кралят може да купува сол.
В Средновековието корабите, които превозват сол, често не достигат до местата по предназначение заради покушения на пирати. 

Силата на солт

Солта възстановява изгубените сили, лекува дупките в астралното тяло. Неслучайно нашите предци вземат сол, тръгвайки на път, като талисман.
От “нечистите” места солта се хвърля през рамо, за да не могат злите духове да навредят на хората. Солта още от древността се използва и в магически ритуали. Вярва се, че белите кристали възвръщат щастието, свалят от човека злата магия. От векове се вярва, че солта прогонва злите духове.
Днес използваме солта не само за овкусяване на ястията, но и за лечение. Лечението със сол (халотерапия) има изключително благоприятни действия в много от случаите на астма, бронхит, пневмония, синузит, отит, ринит, заболявания по кожата, акне, псориазис, лишеи, екземи и още много други.

Българските ритуали за късмет

Ритуали за привличане на пари

Дори и днес много хора вярват в магическата сила на солта, с която са свързани някои ритуали. Ето два от най-популярните от тях за привличане на пари и богатство:

Ритуал за позитивни вибрации

През първата неделя на всеки месец поставете в прозрачна чаша две супени лъжици морска сол и напълнете чашата с вода от чешмата. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Оставете течността да престои поне един час и след това изплакнете ръцете си с тази вода. През това време повтаряйте: “Солта е защитна и тя ще помогне на парите ми да се размножават и никога да не липсват от дома ми”.
Водата трябва да падне на земята, може и в саксия, ако искате да не мокрите пода си. Не изсушавайте ръцете си. Плеснете с ръце и оставете да изсъхнат от въздуха. Плеснете няколко пъти с ръце, за да генерирате позитивни вибрации и да имате увереност в това, което правите. 

Как да привлечем щастието - знаци и ритуали

Ритуал за изобилие

Изберете мебел от дома си, за да направите този ритуал. Поставете една четвърт от съда с морска сол в прозрачна чаша и напълнете три четвърти от чашата с вода от чешмата  Направете кръг около чашата с 13 златни монети. Няма значение на каква стойност са, важното е да са златни. 

Вземете жълта свещ, без значение от формата и размера, и я запалете. Поставете в друг съд до чашата със сол. Докато палите свещта, повторете тази фраза: “Солта е защитна и тя ще помогне на парите ми да се размножават и никога да не липсват от дома ми”.
Водата се изхвърля през първата неделя на следващия месец на земята, а процедурата се повтаря. Може да използвате същите монети.

Не забравяйте, че ефективността на всеки ритуал се дължи най-вече на вътрешната увереност в това, което правите. Само тогава ще се радвате на успехи и благоденствие.

Милена Зънзова
Милена Зънзова Отговорен редактор
Новините днес