Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Признаците, че срещу вас стои човек, който не ви мисли доброто

04 февруари 2021, 07:50 часа

Има хора, които ви обичат, но и такива, които с удоволствие биха се възползвали от вас за собствена изгода - и да ви наранят. Ето как да разпознаете вторите - за да се пазите!

Изкривяват истината

Често разказват истории, които пречупват през собствената си призма. Приемат истината такава, каквато смятат, че трябва да бъде и обективността не им е присъщо качество. Понякога дори прикриват част от нея, за да бъде по-достоверна версията им.

Интригантстват

Присъща черта на лошия човек е да плете интриги. Създават собствена реалност и ви вкарват в измислени конфликти. Понякога без никакви причини. Просто за удоволствие.

Никога не са виновни

Не очаквайте от тях да поемат отговорност за грешките си. Винаги ще си намерят оправдание или ще набедят някой друг, на който да прехвърлят вината.

Нямат съвест

Тях не ги интересуват другите. На първо място винаги са те и на тях да им е добре. Готови са да "преминат през трупове", но да постигнат целта си. Ако борите с такъв човек за повишение, но мястото е само едно - подгответе се за мръсни номера!

Изкусни манипулатори

Като изкусни лъжци те умеят да манипулират хората около себе си. Винаги мислят няколко хода напред и действията им никога не са случайни. Ще ви направят комплимент за това колко сте красива днес, но не, защото наистина го мислят! Ако не успеят да ви манипулират, то моментално ще се превърнете във враг номер 1. Всячески ще се опитат да настроят останалите срещу вас.

Няма да ви помогнат никога

Колкото и да ви убеждават, че могат да решат проблемите ви - няма да го направят. По-скоро ще ги задълбочат още. Ако по някакво изключение ви подадат ръка, то имайте едно наум, за да не се окаже, че сте "продали душата си на дявола".

Свалят маската, за да сложат нова

Трудно ще разберете истинска им същност. Те постоянно играят роля, когато са с други хора и избягват да говорят за себе си.

Те са алчни

Алчността е типичен белег на лошия човек. Колкото и да му даваш - то никога не му е достатъчно.

Постоянно те критикуват

Каквото и да направиш, ще е грешно. Помогнали сте им да постигнат нещо - отричат или неглижират. Купувате си нова кола - прецакали сте се. Имате ново гадже - открива му стотици недостатъци.

 
Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес