Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Признаци, че мъжът до вас ще е лош баща

20 април 2021, 18:00 часа

Специалистите по брачни взаимоотношения съветват дамите да избират половинка не само заради симпатиите си, но и на базата потенциални бащински умения. Има мъже, на които отдалеч им личи, че ще са добри бащи. Те са грижовни, отговорни, дипломатични. Умеят да контролират емоциите си, проявяват разбиране, добри слушатели и учители са. От тях със сигурност един млад човек може да вземе най-добрият пример в живота. 

Какви обаче са признаците, че един мъж ще е лош баща?

Той е пълен егоист

Ако един мъж мисли само и единствено за своите нужди и отказва да се съобразява с другите хора, ще ви е трудно да отглеждате деца с него. Не се заблуждавайте, че това ще се промени, когато малчуганите се появят. Дори и тогава той ще поставя себе си на първо място и няма да ви помага в отглеждането на деца. 

Той не желае да поема отговорности

Мъжът ще е лош баща, ако всячески отказва да се нагърбва с отговорности. Не желае да мисли за бъдещето ви заедно. Не иска да си намери стабилна работа. Отказва да планира къде и как ще живеете като семейство. Всичко това показва, че ще му е трудно да се справи с ролята на родител.

Той не е грижовен

Добрият баща се познава по това, че изпитва желание да помага на всички и да се грижи за любимите си същества. В началото на връзката си нямам как да сте сигурни, че човекът срещу вас наистина е грижовен или се старае само защото иска да направи добро първо впечатление. Въпреки всичко можете да заключите, че той е истински грижовен по това дали отглежда домашен любимец или цветя у дома. Обърнете внимание също дали се грижи за вашия комфорт, или ви игнорира. 

Той се държи грубо

Ако мъжът до вас се държи арогантно, обижда ви и ви напада злобно и при най-малкия спор, можете да сте сигурни, че няма да е сред най-добрите бащи. Нали все пак той трябва да е пример за децата, които ще отглеждате. Едва ли ще ги възпита добре, ако се държи лошо и грубо. 

Той не е комбинативен

При отглеждането на дете често се налага родителите да влизат в непредвидени ситуации и да вземат решения много бързо. Ето защо те трябва да умеят да определят приоритетите си, да вършат по много задачи наведнъж и да мислят в перспектива. Ако човекът до вас е твърде бавен и не е никак съобразителен, ще му е много трудно да отглежда деца и да бъде добър баща за тях.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес