Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пригответе този лесен ФРЕНСКИ ТОСТ С ЯГОДИ И НУТЕЛА, с който ще впечатлите всички

11 септември 2021, 21:10 часа

Този вкусен френски тост с ягоди и нутела е една от най-добрите закуски за неделя сутрин и ще ви накара да скочите от леглото от вълнение. Той се приготвя изключително лесно и няма да ви отнеме повече от 15-20 минути.

Ето как да си го пиготвите:

Нека започнем, като вземем пресни 6 филии хляб и изрежем коричките им. След това разточваме хляба с точилка. Използването на точилка изравнява хляба, като го прави тънък, за да можем лесно да го навием и да го консумираме, без да причиняваме много проблеми на устата си. Сега разпределете необходимото количество Nutella върху плоските парчета хляб.

Вземете малко пресни ягоди и ги нарежете на малки парченца. Поръсете го върху хляба. Навийте хляба и го запечатайте с още Nutella. Вземете малка купа и направете смес с 1 яйце, 2 супени лъжици мляко и щипка сол. Разбъркайте ги добре, докато постигнете мазна консистенция.

Вземете друга купа с плоска основа с достатъчно място, за да може равномерно да оваляте тоста в яйчената смес.  Сега хванете ръцете си с пълнените с Нутела хлебчета и ги потопете внимателно едно по едно върху яйчената смес. Загрейте ги на тиган със среден огън и малко разтопено масло за 4 до 5 минути. Обръщайте ги на равни интервали, за да постигнете златистокафяв цвят от всяка страна. След като приключите, ги извадете от тигана и веднага ги оваляйте в захарния съд.

Можете да сервирате топли, поръсени с кленов сироп и да се насладите на ястието, затваряйки очи и усещайки аромата на радост в устата си.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес