Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прическите които ни карат да изглеждаме по-стари

24 февруари 2023, 12:43 часа

Няма човек, който да не иска да изглежда по-млад и с годините разбира се това желание расте все повече и повече. Това предполага по-упорита грижа за външния вид - кожата, облеклото, прическата, здравословното ни състояние. 

Важно е с годините не само да избираме подходящите дрехи и грим според обстоятелствата, но и прическа.

Причини, поради които новата прическа и цвят на косата могат да променят живота

Когато изберем неправилната прическа, може да се окаже, че тя по-скоро подчертава недостатъците ни и на всичкото отгоре добавя допълнителни години. Затова трябва внимателно да подхождаме и към тази част от външния ни вид. 

На първо място важно е да следим състоянието на косата. Една здрава коса, с максимално близо до естествения цвят, стои чудесно и естествено, независимо от облеклото или избрания грим.

Къдриците, спиралите и буклите, когато косата не е естествено къдрава, стоят демоде. Също така прекалено дългите коси, също са отживелица и не стоят добре - изглеждат изтощени и сухи.

Сплетени на плитка твърде дълги коси, също в днешно време изглеждат не добре.

Прекалено късата прическа, трябва да бъде също внимателно обмислена и проверена, тъй като според формата на лицето, тя може да го направи по-кръгло, подпухнало и пълно.

Какъв цвят на косата ще Ви донесе късмет според зодията?

По-напред в години, изправената коса с обем е една от най-добрите прически, както и "боб" подстрижките до челюстта или раменете.

Естествените тонове на косата са най-добрият избор, а много дългата коса е подходящ вариант тогава, когато косата е в отлично състояние, като дори тогава добавя допълнителни години.

И не забравяйте - при ползване на сешоар или преса за коса, винаги използвайте защитаващи косата препарати.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес