Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

При възпалени дихателни пътища ТОЗИ сироп върши чудеса!

12 октомври 2021, 10:30 часа

В смутните времена на пандемия и настъпващия сезон на гриповете и настинките, е от особена важност да имаме под ръка методи, с които бързо да се справяме с възпаленията и болките както в гърлото, така и в цялото тяло. 

Безотказен домашен сироп за кашлица!

Този сироп от бира и дафинов лист успешно лекува както кашлица, така и спомага лечението на бронхита.

Дафиновият лист е страхотно средство при респираторни проблеми заради неговия антисептичен ефект и може да се използва, както като чай, така и като сироп и върши страхотна работа не само при болни, но и при пушачи за пречистване на дробовете.

Какво ви трябва? 

3-4 дафинови листа

300 мл вода

1 ч.л. мед

Прополис

1 резен лимон

1 лист индрише

Приготвяне:

На ситно накълцайте дафиновите листа и ги накиснете във водата и ги оставете да къкрят около десетина минути, докато 1/3 от нея се изпари.

След това нека престои пак 10 минути, прецедете го и го приемайте по 2-3 пъти на ден, като към него добавете малко мед, прополис, лимон или лист индрише, за да подобрите вкуса му, но и свойствата. 

Какво ви трябва за сиропа с бира?

100 г захар

500 мл бира

10 големи дафинови листа

Приготвяне: 

Карамелизирайте захарта, докато добие златистокафяв цвят, след това залейте с бирата и добавете десет натрошени дафинови листа. Използвайте по-дълбок съд, защото след като се разпени бирата, може да прелее.

Сироп от чесън за младост

Оставете още 15 минутки, след като заври, на слаб огън и след като се охлади после добавете мед, прополис и лимон и по 2-3 пъти на ден, консумирайте по 2 супени лъжици. 

Съхранявайте в стъклена бутилка или буркан в хладилника.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес