Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Почистете сребърните бижута по този начин и ги направете като нови!

04 август 2021, 10:58 часа

Един от най-предпочитаните метали за носене на бижу, е среброто и почти във всеки дом има от този нежен и елегантен метал. Проблемът с него е, че бързо потъмнява и губи естествения си блясък, когато се носи дълго без да е полагана грижа за поддръжката му.

Нестандартни идеи за съхранение на бижута

Но всъщност е толкова лесно да се почисти и да стане като нов! Вижте как:

1. Алуминиево фолио, сода за хляб и сол

Сложете парченце алуминиево фолио на дъното на купичка и го залейте с вода, като във водата сложете сол и сода за хляб. Разбъркайте ги докато се смесят добре, потопете среброто си и го оставете върху фолиото. След 10 минути във водата го подсушете с микрофибърна кърпа. 

2. Сол, вода и алуминиево фолио

Направете смес от вода и сол, поставете среброто във фолиото и сложете от разтвора в него, като го затворите върху среброто, така че водата и солта да останат вътре. Оставете да престои една нощ, а на сутринта го размачкайте и разтрийте, като внимавате да не надерете среброто. Развийте и изплакнете.

3. Пата за зъби

По същия начин като при зъбите, тя ще помогне за избелването и почистването и на среброто. Със стара четка за зъби добре втрийте паста по бижутата си, а после ги отмийте. 

Модата при бижутата това лято

4. Алуминиево фолио, сода и вряща вода

Заврете вода със сода, а в плитък тиган поставете фолио на дъното му. След това поставете среброто върху него и отгоре залейте с врялата вода. Изчакайте няколко минути, а като извадите среброто го втрийте с микрофибърна кърпа.

5. Кисело мляко

Тъй като млечната киселина помага за разтварянето на мръсотиите, ако накиснете бижутата си в чаша кисело мляко за 15-20 минути, те ще изчезнат! 

 

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес