Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По какво се разбира, че искате да угаждате на ВСИЧКИ

15 март 2022, 15:15 часа

Да се опитваме да направим всички доволни, като им угаждаме и изпълняваме желанията им на всяка цена, е един токсичен за същността ни навик. Много хора смятат този признак за присъщ на хора с ниско самочувствие, но не винаги това е истината. Дори и най-самоуверените личности понякога изпълняват всяко желание на другите. По кои знаци можем да разпознаем такъв човек? Разберете в следващите редове.

Не можете да отказвате

И не заради нещо друго, а защото не искате да пораждате конфликт помежду ви поради вашия отказ. Не се чувствайте виновни за това, че заявявате себе си и принципите си, дори напротив – по този начин показвате, че се уважавате и искате да се съхраните, а ако човекът наистина ви цени, ще уважи вашето решение без да ви се сърди.

Стараете се да спечелите симпатиите на всички

Страхувате се от това да бъдете отхвърлени, правите всичко по силите си, за да се харесвате на всички и да създавате нови и нови приятелства. Това обаче поражда у вас един хаос и душевна разединеност, които са вредни за самите вас. Имайте предвид, че често хората, на които постоянно угаждате и ви манипулират, само се възползват от вашите услуги и не ви ценят като личност.

Влияете се от негативните емоции на околните

Сами си вменявате вина, когато някой друг човек се разсърди, че не му угаждате достатъчно. Вие веднага се опитвате да поправите положението и поемате всякаква вина, като натоварвате себе си с негативизъм и отрицателни емоции. Няма как да бягате от конфликтите цял живот, те ще ви научат на смелост и отстояване на себе си, затова е добре понякога да се изправяте лице в лице с такива хора.

Винаги се извинявате, дори да нямате вина

Ако нещо минимално се обърка, вие първосигнално се извинявате и винаги поемате вината за случващото се. Особено се среща в любовните взаимоотношения, когато искате да задържите любимия, но по този начин вие принизявате себе си, потъпквате достойнството и самочувствието си, което от своя страна ви прави и нещастни.

Не мислите за себе си

В стремежа да угодите на всички и да няма сърдити, вие тотално забравяте за собствените си желания и мечти. След време ще ви е изключително трудно да споделите нещо за себе си на когото и да било.

Предпочитате да давате, вместо да получавате

Винаги се раздавате много повече от отсрещната страна и това рядко бива адекватно оценено. Още един фактор, който ще засили чувството ви за малоценност и тъга.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес