Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пазете се от тези хора, те крадат от енергията ви

01 ноември 2021, 08:52 часа

Заобиколени сме от хора, които крадат от нашите сили и енергия, без дори да осъзнаваме това.
В общуването с тях трябва да се придържаме към някои важни правила. Но първо е важно да разграничим енергийните вампири, за да знаем как най-ефективно да се предпазим от тях.

Вечно хленчещият вампир

Тези хора събуждат в нас несигурност и раздразнителност. Повечето от тях не искат съзнателно да въздействат на нервите ни. Те просто не могат да направят нещо друго.

Заобиколени от такива личности, бързо ще забравите за благосъстоянието си, защото вие самите ще започнете да изпитвате несигурност. Опитайте се да ограничите до минимум контактите си с подобни личности. Ако това все пак не е възможно, не слушайте какво ви говорят.

Оплакващият се вампир

Тези хора обичат да бъдат съжалявани. Те се различават от хленчещите по това, че може да не хленчат, а просто да ви заливат с факти, предизвиквайки съжалението ви. В повечето случаи го правят нарочно, за да ги съжалите и да получат вниманието ви.

То е основното им енергийно "хранене". Колкото повече внимание им давате, толкова повече ще искат от вас. Те са много опасни, защото влияят не само на настроението, но и на късмета ви.

Агресивният вампир

Тук всичко е ясно - ако нещо е лошо за него, това означава, че за хората около него ще е още по-лошо. Агресивният вампир постоянно ви провокира, тъй като им много негативна енергия за споделяне.
Ако не му обърнете внимание, той бързо ще избяга от вас.

Вечният досадник

Тези хора разчитат на това, че е малко вероятно да им кажете в лицето: „Не искам повече да те слушам“. Трябва да действате с тях по два начина: или да се съгласявате с това, което казват (но да правите това, което желаете) или веднага да прекъснете разговора с тях.

Обсебващият критик

Този тип вампири се привързват към хората, които реагират много агресивно или болезнено на всяка критика. Те се преструват, че не знаят или не разбират проблемите на човека до себе си, но същевременно се хранят с енергията му.

Защитата от този тип вампири е най-лесна. След като спрете да реагирате на техните атаки, те веднага ще ви изоставят, тъй като ще си намерят нова жертва.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес