Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От почистване на мебелите до вкусен конфитюр: Какво можете да направите с корите от мандарини?

09 март 2022, 10:55 часа

Конфитюр

Корите от този плод са чудесни като основа за сладко, което дори не изисква някакви сложни добавки, а просто да ги почистите, да ги накиснете във вода за 12 часа, за да падне горчивината и накрая, когато сварите захарния сироп да ги добавите към него, като варите всичко за 40 минути.

Какви са тези бели кожички върху мандарините

Захаросани плодове

За да направите захаросани плодове, трябва да направите същото като при конфитюра - да измиете и накиснете, като използвате пак захарен сироп, но в много по-малко количество. 

Сварете кората в сиропа и разпределете след това парченцата върху хартия (за печене), като оставите да изсъхнат за два дни.

За мебели

Ако имате домашен любимец, който гризе всичко, измийте местата с кора от мандарина, като трябва само да сте сигурни, че сокът от плода е върху точните места.

Също така можете да ги сложите в гардероба или килера, ако имате молци. Поставете парчетата на рафтовете, за да изчезнат гадинките, а дрехите да ухаят добре.

Изключителните здравословни ползи на любимите ни мандарини

Тоник

Залейте корите с вода и ги оставете да се запарят за 2-3 дни и получавате тоник с витамин С, който ще изглади кожата ви и ще й донесе по-хубав тен. С него може да си направите и киселинен пилинг.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес