Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няколко идеи къде да отидете и какво да правите с вашето дете на 1 юни

31 май 2023, 11:43 часа

Утре е 1 юни – Денят на детето, който всички малчугани чакат с нетърпение. И освен подаръци, децата ще се зарадват и на време, прекарано със своето семейство и приятели. Ето ви няколко идеи как да прекарате първи юни със своето дете и да му създадете незабравими спомени :

Организирайте си парти в двора – ако живеете в къща или затворен комплекс, където има двор, може да си организирате градинско парти. Може да си направите събиране и в парка, тъкмо наоколо ще има и други деца, а и е възможно да попаднете на концерт или друго организирано събитие по случай Деня на детето. Ако решите да си направите парти в двора, запалете скарата и поканете приятелски семейства, за да имате както вие компания, така и вашето дете. А и какво по-хубаво от вкусна храна, приятна компания и много, много веселие ?

Отидете на музей – ако детето ви си пада по изкуство, вижте дали няма някоя изложба, която да му хареса. В големите градове има изобилие от музей на различни тематики – исторически, природонаучен, парк-музей Врана, Детски научен център Музейко - София, музей на илюзиите, археологически и др.

Кой е най-подходящият спорт за подрастващото ви дете?

Направете дарение – ако детето ви обича да помага на околните, може да го насърчите да направите дарение за някой нуждаещ се човек, сиропиталище, кучешки приют и т.н. Не лишавайте детето си от подарък и преживявания в Деня на детето, но го питайте дали би искало по-малък подарък, а остатъка от парите да ги дарите. Така ще го научите на емпатия и че материалното не е толкова важно, колкото спомените и добрите дела.

Бъдете доброволци – още един начин да помогнете, да прекарате време заедно и да възпитате детето си да бъде добро. Отделете няколко часа и помогнете на някоя организация или отидете да разходите бездомно куче от приют. След това, разбира се, заведете детето си на кино, боулинг или където му се ходи.

Четете книга заедно – може да се опитате да влизате в ролята на героите в книгата и взаимно да се забавлявате. Нека всеки от семейството да си избере по един или няколко герои и когато ги чете, да се превъплъщава в тяхната роля. Така книгата ще “оживее” и четенето ще бъде едно доста по-различно занимание от обикновено.

Сгответе си тематичен обяд/вечеря – но нека не са просто любимите ви храни, а по-скоро си изберете тема и сгответе нещо тематично – ястия от Италия, от Япония и т.н. или пък рецепти, приготвени в любим филм – Властелинът на пръстените, например.

Как да вдъхнем любов към движението при децата?

Отидете на събитие, организирано в квартала или центъра – на 1 юни на доста места се организират събития, които да зарадват малчуганите. Ако няма такова във вашия квартал, със сигурност в центъра на града или някой парк е организирано нещо.

Направете си филмов маратон – някои деца не обичат да излизат навън или да са сред много хора за дълго време. Ако и вашето е такова, направете деня му по-хубав, като му организирате нещо у дома. Може да си направите филмов маратон или пък да играете бордни игри заедно.

Каквото и да правите на Денят на детето, постарайте се малчуганът да си прекара добре и му създайте незабравими спомени, които да помни цял живот.

Ралица Солакова
Ралица Солакова Отговорен редактор
Новините днес