Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нещата, които ще донесат късмет в дома ти! Всеки трябва да ги има!

23 януари 2022, 13:05 часа

От векове хората използват амулетите и вярват, че те ще им донесат късмет и ще ги предпазят от злото. Всеки човек мечтае за щастие, много пари, хубава кола или незабравими приключения. И защото както знаем това не става само с желание и четене на книги, то защо да не се опитаме да украсим дома си с предмети, които да привлекат късмета на наша страна? Амулетите са различни, това могат да бъдат предмети или растения, които едновременно да красят дома ни, да привлекат положителната енергия и да ни пазят от лошите хора и техните постъпки. Ето някои от тях:

Подковата се използва като амулет от незапомнени времена. Хората и до днес вярват, че тя  привлича късмета и затова много често ще я видите окачена над вратата на дома. Освен това се вярва, че тя пази от злите сили, защото Дяволът влязъл един път в нея, не може да излезе оттам. Подковата се слага по два начина. Обърната нагоре се поставя, когато искаме на съберем късмета, а обърната надолу, когато искаме да запазим късмета в дома си.

Монетите също се използват като амулет. Поставете на видно място в дома си касичка или кутийка с монети, защото се вярва, че така те ще привлекат още повече пари към себе си.

Бамбукът е символ на вечното приятелство, любовта и късмета. Според древната китайска практика Фън Шуй, ако поставите стръкче бамбук на източната стена на дома си, ще подобрите своята енергия и ще привлечете късмета на своя страна.

Жълъдите са използвани още от викингите. Те вярвали, че силата, която се е събрала в плодовете на величествените букови дървета, ще предпази домовете им от гръм. Ето защо се вярва, че няколко жълъда, поставени на библиотеката или в красива купа на масата ще запази домът ви от злите сили и от лошото.

Триъгълникът е символ на етапите в човешкия живот, от неговото раждане, през зрелостта му и до неговата смърт. Тя е символ и на Светата Троица и на взаимовръзката между децата и родителите. За да привлечете късмета в дома си можете да поставите триъгълна етажерка, на която да наредите книги или цветя.

Синьото око против уроки е още един много често използван амулет. Вярва се, че той може да предпази вас и домът ви от лоши хора и злини. Ето защо е хубаво да го закачите срещу входната си врата, така, че да отблъсква лошото, още преди да е прекрачило прага ви.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес