Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не е за вярване, но в тази страна в Европа има най-много джебчии

21 септември 2024, 08:22 часа

Джебчиите са хора, които всички ние ненавиждаме и се стараем да страним от тях или по-скоро да държим вещите си на места, които трудно биха достигнали. Истината е, че малцина могат да разпознаят от пръв поглед един джебчия. Тези хора са толкова прикрити и дори за миг не бихте предположили, че имат лоши помисли.

Ако обичате да пътувате, добре е да прочетете докрай днешната статия, защото сме на път да споделим в коя държава има най-много джебчии.

Запомнете, че местата с голяма концентрация на туристи са най-опасни, защото те се оказват най-привлекателни за крадците, а шансовете да станем тяхна жертва съвсем не са за подценяване.

Още: Румънски джебчии дебнат по морето у нас

Къде има най-голям риск да станем жертва на джебчии?

Направено е било кратко проучване, от което става ясно, че най-голям риск да бъдем ограбени, има в Италия. Местата, където трябва наистина да сме внимателни, за да не останем без портфейл или телефон, са катедралата в Милано, галерията Уфици във Флоренция и най-големите забележителности в Рим - фонтана Ди Треви, Колизеума и Пантеона.

Втората страна в Европа, където броят на крадците също е солиден, е Франция.

Съветът ни към вас е, когато решите да пътувате извън страната, да не носите скъпи бижута и големи суми пари в себе си. Запознайте се предварително с техниките на крадците в конкретната държава и никога не се доверявайте на непознати.

Още: Тайните на джебчиите, с които трябва да сте нащрек

Винаги дръжте чантата си с лични вещи близо до вас. За предпочитане е да ползвате модел, който се премята през рамото. В никакъв случай не рискувайте да бъде някъде далеч от вас, висяща на стол или друго място.

Ако забележите човек, който не спазва никаква дистанция и се държи подозрително, не се колебайте да се обърнете към органите на реда.

Държавата, която можеше да е на гражданите

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес