Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не бързайте да се развеждате: 6 знака, че има емоционална интимност в двойката

11 юли 2024, 12:32 часа

Ако ви се струва, че вие ​​и половинката ви живеете като съседи, говорите само за „ежедневие“ и се притеснявате, че нещата вървят към развод, може би грешите. Психологът назова 6 признака, че между вас определено има емоционална близост.

Неочевидни признаци на емоционална интимност

За да разберете дали има интимност между вас, просто наблюдавайте. Ако във вашата двойка присъстват следните признаци, тогава всичко е наред с интимността.

1. Заявка за контакт

Малките ежедневни опити да получим внимание, одобрение, емоция от партньора са несъзнателна проверка на въпроса „всичко между нас наред ли е?“

Когато един от партньорите зададе въпрос или направи нещо малко, в 5 от 6 случая другият отговаря: подкрепя, одобрява, отговаря на докосвания.

Няколко признака, че вашата връзка ще има успех

2. Комфорт в тишината

Когато се чувствате комфортно да мълчите заедно. Спокойно се наслаждавате на компанията си, без да изпитвате нужда постоянно да запълвате паузите с разговори. Това означава, че ви е много удобно и няма нужда да създавате специален информационен шум.

3. Чувство за хумор

Малко хора говорят за това, но знак за интимност е подобно чувство за хумор и шеги, които споделяте, които само вие двамата разбирате. Това е специален начин да гледате на нещо, фрази, които са ви се родили спонтанно в една връзка, а след това с радост ги използвате и се дразните един друг.

4. Уязвимост

Възможност да покажете своята уязвимост пред партньора си. Когато сте напълно спокойни и открити, можете да говорите за вашите страхове, проблеми, травматични преживявания сега или от миналото.В същото време не се страхувате, че ще бъдете съдени, а напротив, очаквате партньорът ви да ви подкрепи.

Няколко признака, че вашата връзка ще има УСПЕХ

5. Споделени ритуали

Това могат да бъдат много прости и обикновени неща, които правите заедно всеки ден или всяка седмица, месец. Например, пиете кафе заедно сутрин, сбогувате се по някакъв специален начин, когато тръгвате за работа. Ритуалът създава усещане, първо, за стабилност, и второ, поради факта, че е само ваш, дава усещане за специална връзка и контакт помежду ви.

6. Подкрепа за развитие

Забелязвате потенциала на партньора си, дори ако самият той се съмнява в момента. Разбирате, че човек е способен на повече и подкрепяте неговото развитие, дори това да означава промени за връзката или за вас. Тоест намирате възможност да създадете благоприятни условия за партньора си - това е много положителен знак.

Няма интимност - краят на връзката?

Ако установите, че не сте толкова близки с партньора си, колкото бихте искали, не всичко е загубено – можете да започнете да изграждате и укрепвате интимността по всяко време. Установете контакт, задавайте въпроси, опознайте партньора си и празнувайте всеки малък успех по пътя.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес