Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Научете езика на тийнейджърите - smash, slay и други думи, които възрастните не разбират

12 юли 2023, 12:25 часа

Всяко поколение използва думи и изрази, които не са напълно познати на по-възрастните. Като добавим към тях и чуждиците, понякога може да чуете двама тийнейджъри да си говорят и да не разберете за какво точно става въпрос. Речта на днешните младежи определено е пъстра, понякога неразбираема, на моменти дори може да ви се стори абсурдна. Ако не сте завършили скоро гимназия и не сте сигурни за значението на думите, които сте чули от своето дете, по-добре не ги използвайте, за да не изпаднете в неловка ситуация. А, ако искате да говорите на един език с тийнейджърите, научете значението на думите и изразите, които те ползват в разговорния език:

Smash – ползва се, когато човек иска да каже, че някой е красив и секси. Може да се каже, че заменя думата “привлекателен”.

Езикът на тийнейджърите - какво означава криндж?

Queen – обикновено тийнейджърите го използват като подигравка, т.е не че някой е добър като кралица, а по-скоро, че не му се получават нещата. Ако, например, Иванчо едва връзка тройка по математика, в училище най-вероятно ще го наричат “математика queen” или “формула queen”.

Girl – тази дума успешно замества думичката “брат” като обръщение. В днешно време доста момичета говорят помежду си на “брат”, но вече не са и малко тези, които се решили да използват “girl” помежду си. Понякога момичетата се обръщат с “girl” и към своите приятели момчета.

Alpha – използва се като подигравка за момчета, които се стараят прекалено много да излъчват мъжкарство – часовник с обемен циферблат, модерни дънки, скъпи одеколони, прическа 1-2 номер, напомпано тяло, прилепнала тениска и сторита как кара колата и вътре се слуша тежък рап. И докато “батка” е диагноза, то “alpha” е подигравка.

Pass – употребява се, когато някой е грозен и не покрива критериите на човека, който използва думата. Разбира се, става въпрос за външния вид.

До 11-12 г. пада възрастта, на която деца експериментират с наркотици

Slay – това означава да се справиш добре с нещо. Когато нещо ви допада, също може да кажете, че е слей.

Изяде – сигурно се сещате, че става въпрос, че някой се е справил много добре. Вместо “уби ги, брат”, може да се каже “изяде ги, брат”.

Сега вече ще ви бъде една идея по-лесно да разбирате разговорите между днешните тийнейджъри и дори да се включите в тях, използвайки някои от думите от техния речник.

Ралица Солакова
Ралица Солакова Отговорен редактор
Новините днес