Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Направи си сам: Мокри кърпички

07 юни 2021, 10:15 часа

Повечето от нас използват по няколко почистващи кърпички наведнъж. Същото важи и за бебешките кърпички. Кой използва само едно или две, за да прочисти бебето си по време на смяна на памперса? А кърпички за грим?

Има и тъжно въздействие върху околната среда от използването на кърпички за еднократна употреба. Всички те идват в пластмасови опаковки, които се добавят към сметището или изплуват в океана. Що се отнася до самите кърпички, повечето включват полиестерни или полипропиленови материали. Тези материали не са биоразградими, така че никога няма да се разпаднат - включително такива, които твърдят, че се измиват.

Купените в магазина кърпички за почистване или дезинфекция съдържат много съставки. В повечето случаи не знаете за всички тях. Производителите трябва да разкриват активни дезинфектанти или потенциално вредни съставки, но не и добавки. Тези добавки са защитени от законите за етикетирането на продукти като „търговска тайна“.

Как се правят домашни кърпички?

Стъпка 1: Изберете материала

Можете да направите всяка от рецептите с хартиени кърпи, ако искате. За домашни кърпички за многократна употреба изрежете квадратчета от стари тениски или чаршафи, които можете да изперете.

Стъпка 2: Изберете контейнера

За това използвайте неметален контейнер. Металните кутии или буркани ще ръждясат, а ръждясалите кърпички ще създадат проблем. Повторното използване на стар контейнер за кърпички е чудесна идея. Уверете се, че капакът приляга добре, така че вашите домашни кърпички да не изсъхнат.

Бебешки кърпички:

Тази домашна рецепта за бебешки кърпички осигурява нежно почистване, за да се предотврати обрив от пелената, като същевременно успокоява бебешката кожа.

Трябват ви:

Контейнер за ърпички

36 отделни хартиени кърпи или квадратчета плат

Съставки:

2 чаши топла вода

1/4 чаши алое вера гел като опция за защита на кожата

2 ч.ч. бебешки шампоан

1 ч.л. дестилиран бял оцет предотвратява появата на мухъл и обриви от пелени

3-4 капки етерични масла от лавандула и / или чаено дърво обезсърчават дрождите, покриват аромата на оцет

Инструкции:

Поставете квадратчета плат или отделни хартиени кърпи в контейнер.

Комбинирайте съставките и изсипете върху кърпите. Разклатете внимателно, за да се напоят. Съхранявайте на хладно място.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес