Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Направете си домашна вода за уста от мента и канела! 10 пъти по-добра от тази в аптеката

02 декември 2021, 13:40 часа

Домашната вода за уста от мента ще направи дъха ви свеж и ще ви помогне да почистите устата си. Домашната вода за уста е лесна за приготвяне и след като започнете да я използвате, никога няма да искате да се върнете към конвенционалната.

Как да си направим вода за уста

За щастие, приготвянето на вода за уста е доста лесно. Трите необходими съставки са сода за хляб, етерични масла и дестилирана вода.

Имате възможност да добавите чисти микроелементи, за да защитите още повече зъбите и устата си.

Защо да си правим домашна вода за уста?

Голяма част от предлаганата в магазина вода за уста е с високо съдържание на натрий и може да причини повече вреда, отколкото полза за цялостното ви здраве.

Устата ви е пълна с полезни бактерии, от които тялото ни се нуждае. Всъщност това е първата защита на тялото срещу болести. Чрез прекомерна употреба на конвенционална вода за уста, можете да убиете добрите бактерии в устата си, които са ви необходими за цялостното здраве.

Етерични масла във водата за уста

Разбира се, ментовите масла са първото, за което се сещаме, когато става дума за вода за уста. Този силен ментов аромат е средство за освежаване на дъха. Но много други етерични масла могат да се използват в нея.

Постарайте се да  не поглъщате водата за уста, просто я жабурете в устата и я изплюйте. Някои етерични масла са безопасни за вътрешна употреба, но не всички.

Етерични масла от мента за измиване на уста

Канела и карамфил за измиване на уста

Етеричното масло от канела и карамфил имат огромни ползи за устата и зъбите. Те могат да помогнат за поддържане на чистотата в устата и превенция от кариес.

И двете етерични масла са силни и трябва да бъдат правилно разредени преди употреба. Ако искате да се възползвате от ползите от тези две етерични масла, можете да ги смесите с малко кокосово масло и да се жабурите спокойно. Това определено ще е достатъчно полезно за устната ви хигиена.

Вода за уста с цитрусови масла

Цитрусовите плодове и соковете могат да имат отрицателен ефект върху зъбите поради високото си ниво на киселинност. Етеричните масла от цитрусови плодове обаче нямат същия ефект. Те могат да бъдат полезни за зъбите и устата.

Етеричното масло от лимон, див портокал и лайм притежават мощни почистващи свойства. Те могат да се използват във вашата домашна вода за уста или спрей за дъх и могат да бъдат добър вариант за деца над 12-годишна възраст.

Етеричното масло от лимон може дори да помогне за избелване на оцветени зъби.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес