Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мускулни болки: Естествен лек, който действа

22 август 2024, 17:51 часа

Болките в мускулите и крайниците са силни и никак не са приятни. В крайна сметка никоя болка не е приятна. Но в случая с мускулите и крайниците болката е толкова остра, че осакатява и отнема свободата на движение.

Още: Болки в рамото: Не чакайте – ето как да си помогнете сами

Има ли лек за болки в мускулите и крайниците

Традиционната медицина препоръчва използването на лекарства и кремове. Народната медицина пък дава други препоръки.

Данните показват, че смес от мед, канела и джинджифил наистина действа. Такова лекарство облекчава болката и възпалението и възстановява подвижността.

Защо тези съставки са толкова ефективни

Медът е еликсирът на здравето. Неговите ценности са неоспорими и разнообразни. Той е основна съставка за нашето благосъстояние.

Джинджифилът е отличен срещу възпаления, защото съдържа гингерол. Тази съставка премахва болките в ставите, мускулите и крайниците, заедно с възпалението. Освен това джинджифилът успява да предотврати щетите, причинени от свободните радикали. Той е ефективен при успокояване на болки в гърлото и укрепване на имунната система.

Канелата е много мощна противовъзпалителна подправка. Бори се с бактериите и защитава мозъчните функции. Канелата е богата на минерали като: желязо, манган и калций. Тази ароматна подправка се препоръчва от специалистите за профилактика на диабет и понижаване на кръвната захар.

Лек с джинджифил, канела и мед

Необходими съставки:

  • 1 супена лъжица настърган джинджифил
  • 1 чаша вода
  • малко канела
  • 2 чаени лъжички мед

Още: Пчелен прашец: Наистина ли е полезен за всеки

Начин на приготвяне:

Кипнете водата и я оставете настрана. Добавете джинджифила и канелата и покрийте съда с капак. След 10-15 минути добавете мед. Можете да консумирате една чаена лъжичка от този сок два пъти на ден. Пийте сока няколко дни, докато болката изчезне и можете да се движите свободно и безпроблемно.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес