Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мухите, които живеят с братята си, правят по-нежен секс

23 януари 2014, 09:59 часа

Британски учени наблюдавали поведението на мухите и стигнали до изода, че тези, които живеят с братята си, са по-внимателни с женските по време на секс и по-малко се борят с тях.

Изследването на екип от Оксфордския университет установи, че мъжките мухи, които не са роднини си съперничат по-ожесточено за вниманието на дамите, като често им вадят душата за секс и дори не им оставят достатъчно време да се наспят и нахранят.

"Братята не трябва толкова да си съперничат за женско внимание, защото гените им ще бъдат предадени и при успех на другия - каза ръководителят на екипа д-р Томазо Пицари. - Заради по-спокойното им отношение към чифтосването битките са по-малко. Те не тормозят много женските, защото не са толкова агресивни ухажори."

Биолозите установиха също, че партньорките на съперничещи си мъжкари без родствена връзка са с по-кратък репродуктивен живот и имат по-малобройно поколение, когато непрекъснато ги тормозят.

Чифтосването на мухите е свързано със сложно ухажване, при което те сякаш пеят и облизват гениталиите си, пишат учените в статия в сп. "Нейчър".

Източник: БТА

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес