Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Можем да влияем на хората с глас и интонация и правилно да насочваме енергията си

17 ноември 2022, 19:33 часа

Човекът е социално същество, затова е важно всеки от нас да се научи как правилно да общува с хората около себе си.

Със сигурност често и точно сте определяли кога човекът до вас е отегчен, тъжен, весел или кога е много заинтересован от общуването. Причината е, че вашият събеседник е използвал определен тип интонация в разговора. Това става неволно, но можете да създадете интерес около вашата личност и да привлечете вниманието на другите, като изкуствено изберете тази или онази интонация.

Как да влияеш на хората с интонацията си

Ако целта ви е наблегнете на фраза, тогава трябва да използвате ударение за това. Ударението означава, че тази дума трябва да се произнесе така, че да има кратка пауза след нея. Така човекът ще разбере, че сте го избрали.

Как с вода, сол и оцет да прогоним лошата енергия от вкъщи?

За да успокоите човек, трябва да говорите по-тихо и малко по-бавно. Когато говорим бързо и високо, това повишава нервността. Човек, който говори по този начин, най-вероятно е нервно възбуден и проявява агресия или се защитава от атаки отвън. За всички нас е много лесно даосъзнаем, когато някой има подобно поведение. Ако вътрешният ви свят е изпълнен със спокойствие и позитивизъм, говорете по-бавно. Бързата реч е показател за прекомерна емоционалност.

За да демонстрирате своята увереност, трябва също да говорите малко по-бавно. Не забравяйте да се упражнявате да произнасяте някои прости изречения, като леко забавяте изказа си. Това ще бъде полезно при общуване с непознати или когато говорите публично.

Енергия на неуспехите: Как да почистите дома от неприятности и лош късмет

Полезни експертни съвети

Улеснете речта

Ако искате човек или група хора да усетят вашата енергия и да приемат вътрешния ви сигнал, опитайте се да направите речта си по-хармонична. Опитайте се да избягвате сложни изрази. Говорете по прост начин, така че слушателите или събеседниците да ви разберат по-добре. Говорете по-ясно и не използвайте чуждици, следвайки модата.

4 ефективни начина да повишите енергията в домашни условия

Също така е много важно да поддържате правилна стойка и зрителен контакт. Нека гърба ви да бъде изправен по време на диалога, така че думите ви да са по-уверени. В същото време не забравяйте да гледате в очите на събеседника, но не през цялото време. Много експерти дават различни твърдения - някой твърди, че е полезно да се прави контакт с очите по време на бизнес комуникация за около половината от времето, а друг смята, че трябва да се контактува с очите малко по-рядко. При романтична комуникация времето за зрителен контакт може да се увеличи до 70-80 процента.

Също така експертите съветват да не забравяте съветите как да общувате с негативни хора, за да се предпазите от тяхното влияние. Всички тези техники ще бъдат изключително полезни за ефективна комуникация с всеки и по всяко време.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес