Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Маска за лице с кисело мляко и мед за равномерен тен

02 февруари 2023, 20:00 часа

Известно е, че ако искате да имате равномерен тен на лицето, трябва да сте изключително внимателни как се грижите за кожата си. Въпреки това мръсният въздух и вредното влияние на околната среда могат да повлияят негативно на кожата. Така се появяват несъвършенствата и неравномерният тен. И докато в салоните за красота можете да откриете много и разнообразни процедури, с които да подобрите вида на кожата си, има една естествена маска, която също може да ви помогне. 

Няма да ви трябват много пари и посещения в спа център, за да постигнете супер гладка кожа. За да изравните текстурата и тена на кожата, ви препоръчваме да опитате една проста маска, за която ще са ви необходими само три съставки - кисело мляко, мед и куркума.

Грижа за кожата: 6 стъпки, които да правите всеки ден

За да приготвите тази маска, всичко, което трябва да направите, е да комбинирате всички съставки и можете веднага да я нанесете върху лицето си. Киселото мляко, подобно на млякото, съдържа млечна киселина, която прави видима разлика в кожата, като излющва грубите повърхностни клетки, за да разкрие по-нови. Благодарение на меда, кожата ще придобие усещане за мекота и еластичност, а куркумата е полезна за изравняване на пигментацията.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес