Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лечебните свойства на алое вера: Как действа при висок холестерол

19 юли 2024, 16:57 часа

Алое вера е наричано "чудотворното растение" от векове. Широко се използва в множество продукти, но наистина прави чудеса за здравето на тялото. Чудотворният лист съдържа 200 полезни съединения, включително 20 минерала, 18 аминокиселини и 12 витамина.

Още: Вредни ли са всъщност химическите слънцезащитни продукти

Алое вера е богато на минерали като калций, магнезий, цинк, хром, селен, желязо, калий, мед и манган. Растението съдържа важни ензими, които помагат при храносмилането, разграждайки мазнини и захари, но също така намаляват различни възпаления.

Според проучвания, алое вера съдържа витамин B12, който е необходим за производството на червени кръвни клетки. То е също така богат източник на витамини A, C, E, B1, B2, B3, B6 и фолиева киселина. Алое вера съдържа 20 от 22-те незаменими аминокиселини, от които тялото се нуждае и които помагат в борбата с бактерии и вируси.

Алое вера премахва токсините от стомаха, бъбреците, далака, пикочния мехур, черния дроб и дебелото черво. Помага при храносмилане, язви и възпаления в стомаха.

Как може да се използва алое вера при висок холестерол

Проучванията за ефекта на алое вера върху холестерола са многобройни. Участниците в изследванията редовно консумирали добавки с алое вера. Някои проучвания показват, че редовната консумация на екстракти от алое вера може да намали лошия холестерол с поне 12 процента. Консумацията на този екстракт може също да понижи нивата на триглицериди с 25 до 31 процента.

Ако решите да използвате гел от алое вера за намаляване на холестерола, първо да се консултирате с лекар.

Лимонада с алое вера и мед

Необходими съставки:

  • Две супени лъжици гел от алое вера, който се извлича от вътрешността на листата на алое.
  • Сокът от два лимона, разделен в две различни чаши.
  • 3 чаши вода.
  • Две супени лъжици мед.

Начин на приготвяне:

Поставете гела от алое в една от чашите със сок от лимон и го оставете за 15 минути. Междувременно, в стъклена купа, комбинирайте водата, лимоновия сок от другата чаша и меда. Разбъркайте внимателно, докато медът се разтвори и сместа стане хомогенна. Опитайте на вкус, ако предпочитате по-сладка напитка, добавете още малко мед. Прецедете гела от алое чрез малка кухненска цедка и го изсипете в каната с лимонова вода и мед. Разбъркайте или разклатете за две-три минути.

Още: Листа от къпина: Ето как да ги използвате за здраво сърце и кости

Пийте по една чаша на ден в продължение на около 4-5 дни. Тази лимонада може да се съхранява до три дни в хладилник.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес