Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Краят на една връзка наистина може да "разбие сърцето ви"

05 февруари 2022, 10:55 часа

Състояние, наречено стресова кардиомиопатия, води до внезапно, временно отслабване на мускула на сърцето (миокарда). Това води до симптоми, подобни на тези на сърдечен удар, включително болка в гърдите, задух и болки в ръцете.

Мъжките зодии, които ще ти разбият сърцето

Състоянието е известно още като „синдром на разбито сърце“, тъй като може да бъде причинено от емоционално стресиращо събитие, като например смъртта на любим човек или развод, раздяла или физическа раздяла с любим човек.

Човешката кръв има различни цветове - но не и синя

Богатата на кислород кръв, която тече през вашите артерии и капиляри, е яркочервена. След като предаде кислорода си на телесните ви тъкани, кръвта ви става тъмночервена, докато се движи обратно към сърцето ви през вените ви.

Въпреки че понякога вените може да изглеждат сини през кожата ви, това не е защото кръвта ви е синя. Измамният цвят на вашите вени е резултат от начина, по който различните дължини на светлината проникват в кожата ви, поглъщат се и се отразяват обратно към очите ви – тоест само високоенергийна (синя) светлина може да стигне до вените и обратно.

Тази зодия крие чувствата си, но има много нежно сърце

Но това не означава, че кръвта никога не е синя. В кръвта на повечето мекотели и някои членестоноги липсва хемоглобин, който придава зачервяване на човешката кръв, и вместо това съдържа протеина хемоцианин. Това кара кръвта на тези животни да става тъмносиня, когато се насища с кислород.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес