Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Когато амулетът носи проклятие: Какви сувенири е опасно да се носят от чужбина

19 ноември 2021, 19:30 часа

Известни експерти по въпросите за талисманите и амулетите изброиха сувенири, които трябва да се въздържате да си купувате, и дадоха примери за безобидни, неутрални подаръци.

Турция и Египет, които посрещат милиони туристи на година, са доволни от финансовите средства, които се вливат в хазната, от щастливите чужденци, полидели по екзотичните сувенири на тези култури. Ориенталските базари очакват допълнителен доход от тези, които обичат загадъчното, мистериозното и са готови да платят много за малък талисман. Без да искат могат да си навредят, купувайки подобен уж полезен предмет.

Как, бягайки от една болест, да не хванеш друга? Факт е, че екзотичните фигури и писма от горещи страни могат да донесат неприятности на човек. Точно затова експертите назоваха сувенирите, които трябва да се въздържате да купувате от чужди страни, и дадоха примери за безобидни, неутрални подаръци, които няма да навредят никому.

Те са убедени, че определено не си струва да носите фигури на различни същества, божества и маски от чужбина и за това има логично обяснение.

Всяка нация има своя традиция, свои духове, богове и божествени сили, които й помагат. Ако не се придържате към конкретна традиция и не сте професионална магьосница или магьосник, тогава определено не трябва да поставяте такива фигури и маски в домовете си, предупреждават експертите.

Дори привидно безопасен Хотей - богът на богатството, символ на забавлението и просперитета - може да ви донесе всякакви неприятности и всичко това, защото най-вероятно не сте свързани с японската митология и съответно това може да ви повлияе негативно.

Африканските маски, предупреждават езотериците, много често са обитавани от духове, така че влиянието на тези духове върху вас и вашето семейство и приятели може да бъде непредсказуемо.

Различни същества, изображения, красиви фигурки, закупени в чужбина и чиито значения не знаете, може да съдържат определена енергия от традиции, които не познавате и изобщо не разбирате как може да работи това. Ето защо, ограничете се до такива подаръци като безопасни магнити, календари и снимки с района, където сте отседнали и почивали, препоръчват езотериците.

Изключително опасни са и фигурките на египетски скарабеи, които имат на гърба си надписи с йероглифи. Дори самите търговци не могат да ги разчетат. Никой не знае какво е заклинанието, което е записано там и какво може да ви донесе то.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес