Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Калифорнийско НЛО уплаши американците (ВИДЕО)

09 ноември 2015, 15:40 часа

Американските военни не на шега изплашили жителите на Калифорния с балистична ракета, изстреляна от подводница в рамките на морски учения през уикенда.

Населението не било предупредено за ученията и хората здраво се уплашили, когато видели странен светещ обект в нощното небе. В социалните мрежи веднага се появили видеозаписи на неидентифицирания летящ обект и започнали дискусии за неговия произход.

Версиите били разнообразни – комета, метеорит, дори ядрен взрив и традиционното нашествие на пришълци. Както посочва ВВС, полицията получила стотици позвънявания от жителите на Лос Анджелис и околностите. Според очевидци ракетата-комета била видяна дори в съседните щати Невада и Аризона.

Малко по-късно властите успокоили хората. Шерифът на Ориндж публикувал официално съобщение в Twitter, че наблюдаваното НЛО всъщност е ракета, пусната от военните. ʺОстаналите детайли не се разкриватʺ, посочил шерифът.

Тях пък ги разкрили самите военни. Официалният говорител на 3-ти оперативен флот Райън Пери съобщил, че в рамките на планов старт е изстреляна ракета Trident-2 от подводница с атомно-ракетно базиране Kentucky, клас Ohio. Целта била проверка на ракетната система на подводницата.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес