Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво носи лош късмет у дома?

29 ноември 2021, 14:00 часа

Знаете ли какво носи лош късмет? Има много суеверия за това. Едно е сигурно! Пазете се от неща, които имат лоша аура и репутация. Ако искате да разберете какво носи нещастие в дома ви, не забравяйте да прочетете този текст и да се отървете от елементите в този списък.

Счупен часовник - символ на лош късмет

Часовниците, особено тези възпоменателни, семейни, предавани от поколение на поколение, имат своя чар. Ако обаче се повредят и не можем да ги поправим, по-добре е да се отървем от тях от вкъщи. Суеверието казва, че часовник, който е спрял внезапно и неочаквано, отбелязва часа на бедствието. Според фън шуй неработещите устройства, които измерват времето, могат да причинят много щети. Такъв часовник у дома е символ на лош късмет и трябва да бъде премахнат от апартамента възможно най-скоро - предвещава смърт в семейството или сериозно заболяване.

Счупено огледало

Във всяка къща има огледало – те са чудесна декорация и оптически увеличават интериора. Въпреки това, има много суеверия по този въпрос. Според фън шуй то не трябва да бъде счупено, обезцветено или повредено. Винаги го поддържайте чисто и здраво. Също така е по-добре да не го поставяте пред леглото. Съществува и дългогодишно суеверие, че напукано огледало е седем години нещастие. Една драскотина в собственото си отражение също не е добра асоциация.

Остарял календар

Неактуалният календар е символ на лош късмет като счупения часовник. Според суеверията, едно задържане в повече от даден ден може да започне поредица от нещастия. За да избегнете лош късмет, не забравяйте да премахнете старите страници от календара.

Кактуси у дома - истински символ на лош късмет

Кактусите са растения, които не изискват човешко внимание. Харесва се от тези, които нямат време да се грижат за цветята. Въпреки това хората, които вярват в суеверия, трябва да пропуснат притежанието на кактуси. Фън шуй показва, че растенията, които имат бодли (с изключение на розите), са пълни с негативна енергия и лош късмет, така че собственикът им трябва да бъде внимателен по този въпрос. Суеверните хора трябва освен от кактуси да се отърват от изсъхнали и сухи цветя.

Люлеещи се столове

Много хора обичат люлеещите се столове. Все пак да видиш люлеещ се стол, в който няма никой, напомня за най-лошите сцени от филми на ужасите. И има нещо в това, защото според ирландските суеверия празният люлеещ се стол привлича нечисти сили, които охотно сядат в тях.

Ловни трофеи и животински кожи

Въпреки факта, че ловните трофеи едва ли ще присъстват в съвременния интериор, те винаги могат да бъдат реликва от стари времена. Препарираните мъртви животни по стената са най-често срещаната украса в старите дървени къщи и вече никой не иска да ги има по стените в красивите им апартаменти. Такива "накити" носят най-лошия късмет, свързан със смъртта.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес