Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво да правите, ако огледалото е счупено, за да не създавате проблеми?

12 юли 2024, 09:11 часа

Огледалото е мистичен предмет, не напразно, защото заема централно място в най-различни магически ритуали. Фъншуй строго регламентира мястото, където те могат да бъдат окачени, и където не могат.

Екстрасенсът Татяна Жмакина разказва какво да правим, ако огледалото е счупено, и как правилно да го съберем, за да не абсорбира негативна енергия.

Какво казват огледалните парчета

Счупеното огледало винаги се свързва с нещастие, смята се за предвестник на лоши неща. В древността се е смятало, че огледалото отразява не само лицето и фигурата на човека, но и неговата душа. Ето защо хората са се отнасяли с такова уважение към него и са се страхували да го счупят. Вярвали са, че в този случай се разрушават енергийните потоци, а това неминуемо води до трагедия. Подобни суеверия са живи не само в нашата страна.

В Англия например вярват, че счупените огледала предвещават загубата на най-близките приятели. За да се избегне това, е необходимо незабавно и задължително да се изхвърлят всички парчета в дълбините на реката. Между другото, дори и сега примитивните (и суеверни) британци понякога правят това.

Американците, като народ с търговска репутация, се опитват да се предпазят от нещастие със злато. Ако някое огледало се счупело, те изваждали от джоба си златна монета и се прекръствали. Сега златните монети не са в употреба, затова те използват банкноти от един долар.

Какво да направите, ако огледалото се счупи, за да не ви споходи нещастие

Как правилно да изхвърлим счупено огледало?

Ако огледалото е малко, джобно, но е счупено на улицата, няма проблеми с него - в кошчето за боклук, и всичко е ОК. Но ако е вкъщи, това е друга история.

Какво категорично не може да се направи, ако огледалото в къщата се счупи:

- да се оглеждате в счупено огледало;

- да гледате огледалните парчета;

- да оставяте парчета или пукнати огледала в апартамента - те трябва да бъдат изхвърлени незабавно;

- да кажете на някого, че огледалото в къщата се е счупило.

Сега основният трик: трябва, първо, да съберете парчетата, за да не гледате отражението си, и второ - правилно да ги изхвърлите. Като начало трябва да се снабдите с ръкавици, за да не се нараните. А след това започнете да почиствате.

- Можете да покриете счупеното огледало с хартия или плат (кърпа или стар чаршаф, който не е жалко да изхвърлите) и да съберете парчетата. Но по този начин е лесно да се порежете, така че това не е добър начин да го направите;

- приближете се към огледалото отстрани, така че да не можете да видите отражението си. Опитвайки се да не гледате, бързо ги съберете в непрозрачна торбичка.

- големите парчета обикновено се измиват под струя вода и се изхвърлят навън в кофата за боклук (по този начин водата отстранява всички лоши неща от парчетата и предотвратява надделяването на отрицателната енергия над положителната);

- малките парченца просто трябва да се съберат и да се хвърлят в кофа, след което да се изнесат заедно с боклука;

- мястото в къщата, където се е счупило огледалото, да се поръси обилно със светена вода - или просто с вода. Астролозите съветват това да се направи още преди почистването, а след това да се постави свещ наблизо и още тогава да се съберат парчетата;

Какво означава да счупиш огледало - а ако стане случайно?

- друг вариант за освобождаване на мястото, където се е счупило огледалото, от зли сили е да се постави църковна свещ на това място, която трябва да гори в продължение на три часа;

- необходимо е да се купи ново огледало в деня на пълнолунието или поне преди вечеря (тогава злите сили ще се оттеглят);

- по-добре е да забравите за нещастния случай и да мислите по-малко за него - всички наши мисли са материални.

А ако не се е счупило?

Случва се огледалото по някаква причина да падне, но да не се счупи. Това може да се каже, че в живота на домакинството, ако има неприятности, те ще завършат благополучно - без загуби и жертви. А ако падналото огледало няма начупвания, пукнатини, нито други повреди, то може просто да се закачи на същото място, където е висяло, и да се опита да го поправи по-добре. А това, което не бива да правите, е да се притеснявате.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес