Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво да очаквате от брака в зависимост от месеца на сватбата си

11 април 2024, 07:35 часа

Дали съюзът ще бъде силен или хармоничен, зависи от месеца на регистрация на връзката - има такива вярвания.

Съществуват много ритуали, свързани с брака. Вярно е, че някои младоженци не вярват на никакви предзнаменования, което е логичното. От древни времена обаче е прието да се спазват традиции, които носят натрупания от хората опит, по-специално по отношение на най-добрия месец за сватба.

Януари

Още: Това са зодиите, които искат да се оженят колкото се може по-рано

Според вярванията сватбата, проведена в началото на годината, не е благополучна. Омъжвайки се през януари, може да останете рано вдовица или вдовец. Въпреки това си струва да се отбележи, че по-рано славянските народи често са празнували сватби през зимата.

Февруари

Хармонични, дълги отношения очакват бъдещите съпрузи, които са сключили брак през този месец, въпреки силните студове.

Март

Още: Дженифър Лопес сподели уникални СНИМКИ от сватбата си с Бен Афлек

Мартенските бракове обещават преместване на единия от съпрузите в чужда страна - родината на другия съпруг. Обикновено това са международни бракове, при които единият от младоженците трябва да напусне страната си и да се установи в чужда държава. Сключването на брак през март е чудесна възможност за тези, които искат да сключат брак с чужденец.

Април

Според поличбите сватбата през април може да обещае нестабилност за партньорите и остри контрасти. През пролетта обаче всичко оживява, а според други сватбени вярвания сключването на брак през този месец е гаранция за дълги любовни чувства, така че това предзнаменование е доста противоречиво.

Май

Още: Енрике Иглесиас се ожени тайно за Анна Курникова

Не напразно името на месеца е съзвучно с думата "маета". Следователно поверието предупреждава, че да се ожениш през май означава да страдаш цял живот или да изпитваш трудности. Според народните поверия сгодените през този месец съпрузи ще съжаляват за това. Такъв избор обещава изневяра, извиване на ръце и други негативни явления.

Юни

Първият месец на лятото е един от най-благоприятните периоди за сключване на брак. Оженили се през юни, младоженците ще се разбират и ще живеят хармонично. Не напразно месецът се нарича сватбено-меден период. Юнската сватба е гаранция за сладък семеен живот.

Юли

Още: 20-годишният син на Дейвид и Виктория Бекъм се сгоди

Средата на лятото се смята за не толкова добър период за сключване на брак в сравнение с първия летен месец. Животът на младоженците може да се окаже не толкова щастлив. Успехът на брака зависи в 90% от двойката. Но според други доклади юли е един от неутралните месеци. Както младите хора ще се отнасят един към друг, така ще изглеждат и отношенията им.

Август

Това е чудесен месец за провеждане на брачна церемония. Младите съпрузи не само ще живеят добре в брака, но и ще станат отлични приятели, между които ще има пълно взаимно разбиране. Сключването на брак през август е подходящо за хора със страстен темперамент. Животът им ще бъде изпълнен с ярки моменти.

Септември

Още: Подготовка за СВАТБА? Ето как!

Сключването на брак през септември е отличен избор. Животът след септемврийската сватба ще тече с премерен ритъм. Брачният съюз ще се окаже надеждна връзка, макар и без много страстни чувства. Въпреки това любовта и уважението винаги ще присъстват в живота на младоженците. Бракът през септември обещава стабилност и спокоен живот.

Октомври

Октомврийската сватба може да обещае трудности за младите съпрузи. В отношенията на младоженците, сключили брак през октомври, може да има объркващи и нестабилни моменти. Младите хора, сключили брак през този месец, може да се окажат нещастни в семейния живот поради конфликти и недоразумения.

Ноември

Бракът, сключен през този месец, ще донесе изобилие и материално благополучие. Младоженците обръщат повече внимание на финансовата стабилност, отколкото на любовната страст. Въпреки че този есенен месец обикновено има лошо време, прогнозите и предзнаменованията за сватбеното тържество обикновено са добри.

Декември

Счита се, че този месец е благоприятен. Съпрузите ще бъдат щастливи, ще имат много наследници, а самите съпрузи ще изживеят много радостни моменти в живота. Бракът през декември е добър за онези младоженци, които много ценят любовта си.

Източник: Wday

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес