Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какви грижи да положим за кожата, след като навършим 40

03 февруари 2022, 10:30 часа

В допълнение към използването на кремове против бръчки и слънцезащитен крем, има и други навици, които помагат за предотвратяване на признаците на стареене. Разказваме ви всичко в следващата статия.

Едно от големите желания при навършване на 40 години е кожата да е гладка. Въпреки че признаците на стареене, типични за възрастта, са неизбежни, с известно внимание този процес може да бъде забавен. Така всеки може да изглежда млад за по-дълго.

Имайте предвид, че няма чудеса. Човек, който се е грижил за кожата си от юношеството или ранната си младост, вероятно ще има по-гладка кожа от тези, които започват на тази възраст.

Въпреки това, няма нужда да се отчайвате. Никога не е късно да заложите на собственото си благополучие, особено когато самочувствието влиза в игра. Предлагаме 5 ключови съвета, които ще ви помогнат в този процес.

1. Увеличете консумацията на витамини С и А. 

Включването на храни, които са източници на витамини С и А, е от съществено значение за поддържане на кожата гладка след 40 години. Въпреки че тези хранителни вещества трябва да се консумират от детството, когато достигнат този етап, те са решаващи за облекчаване на влошаването на кожата.

2. Пийте много вода

На всички етапи от живота пиенето на много вода е от съществено значение за здравето. Когато обаче достигнете 40 е необходимо да увеличите консумацията си; особено когато не се прави редовно. Трябва да сте хидратирани, за да може тялото да функционира правилно.

3. Използвайте тоник за лице

Използването на тоник за лице все още се подценява от голяма част от обществото. Въпреки това, той е основен продукт за поддържане на кожата гладка и стегната.

4. Използвайте слънцезащитен крем

Слънцето е един от най-големите врагове на кожата. Ето защо е толкова важно да използвате слънцезащитен крем на всеки етап от живота, особено когато очакваме да прекараме много време на слънце.

Е, от 40-годишна възраст трябва да продължим този обичай, но със слънцезащитен фактор "30" или повече. Дори и да ви се струва глупаво, кожата ви трябва да бъде по-защитена от всякога.

5. Правете си редовни пилинги

Пилингът е интензивно почистване и ексфолиране, което възстановява увредената кожа. По този начин неговите киселинни и стягащи продукти помагат за насищане на тъканите с кислород и за почистване на порите.

Не се пренебрегвайте, все още сте много млади

Има хора, които приемат за даденост, че навършването на 40 означава опасно близо до старостта. А това е много далеч от реалността! В момента хората живеят по-дълго и следователно начинът на живот и начинът на грижа за себе си са напълно променени.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес