Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да запазим любимите си букети свежи по-дълго време! Няколко хитрини!

11 септември 2021, 13:40 часа

Искаме нашата къща да бъде приятно и уютно място както за нас, така и за нашите гости. Аранжировките с цветя са идеалният начин да украсите дома си , тъй като цветята са добър начин да добавите нотка на цвят и естествена атмосфера към него.

Букетите обаче изсъхват бързо и могат да се развалят с миг на око. Някои може да изкарат само един ден, други седмици. Продължителността винаги ще зависи от разнообразието от цветя и грижите, които им предоставяме.

Ако искате вашите букети от цветя да издържат повече от пет дни в перфектно състояние, тогава трябва да следвате няколко много прости съвета. Те също няма да отнемат много време, така че винаги можете да имате свежи цветя у дома.

Трикове за поддържане на вашите цветни аранжименти в перфектно състояние

Ако искате да удължите живота на букет, който сте получили или купили, за да украсите масата си в трапезарията, следвайте нашите съвети. Благодарение на това цветята ще останат по-дълго във вашия дом, като излъчват приятни аромати.

- Ако сте получили или купили букет, първото нещо, което трябва да направите, е да премахнете опаковъчната хартия. След това изрежете стъблата по диагонал, отстранете излишните листа и поставете нарязаните цветя във ваза.

- Не превишавайте 10 сантиметра вода във вазата, тъй като цветята могат да страдат от излишната влага.

- Местоположението на цветната аранжировка е важно. Винаги ги поставяйте на място, където е хладно през нощта и има достатъчно светлина през деня. Не трябва обаче да е на пряка слънчева светлина.

- Можем да излеем хладка вода в повечето растения. Ако обаче са луковични или розови, определено препоръчваме студения.

Водата трябва да се подменя ежедневно, тъй като цветята се нуждаят от прясна вода. Ако стъблата останат сухи, най-добре е да ги отрежете на един сантиметър, когато сметнете за необходимо.

Ако са орхидеи, те не изискват много грижи, тъй като са много устойчиви на условията на околната среда. Достатъчно е да отрежете стъблото по диагонал и да го изплакнете на топла водна баня.

За да запазим хортензиите по-дълго, трябва да ги потопим в студена вода, за да се „събудят“ и да изглеждат силни и изпълнени с живот.

Ако откриете, че вашите цветни аранжировки се нуждаят от тласък, не се колебайте да добавите минерални соли или дори можем да добавим аспирин към водата, за да ги оживим. Супена лъжица сол или захар също може да свърши работа.

Също така напръскайте цветята, когато все още ги имате у дома, използвайте спрей или капки за ръце, за да ги освежите.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес