Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да успокоите киселинния рефлукс

05 февруари 2022, 14:15 часа

Киселините могат да се връщат в хранопровода и предизвикват парене и неприятно усещане за болка в гърдите. Вижте някои полезни съвети за това как да ги намалите и да премахнете неразположението.

Как да разберете, дали страдате от рефлукс и как да го лекувате

Избягвайте тези храни и навици

Храни и напитки като кафе, шоколад, захарни изделия, цигари, лук, чесън и домати - те вдигат киселинността в стомаха и могат да доведат до киселини. Ограничете консумацията им и ги заместете с техни по-малко киселинни другари.

Често и по малко

Давайте на стомаха си по-малки порции на често. Така няма да затруднявате дейността му и ще може да по-бързо и лесно да се справя с храната. Това не само ще облекчи киселините, но и ще подобри значително храносмилането ви.

Лекар разкри кои са най-мощните лекове за справяне с киселините

Консултация с лекар

Най-важно е да се установи причината и проблема в дълбочина. Консултирайте се с професионалист, който да ви изпише правилното лечение и третиране на проблема, както и да състави подходяща за вас диета.

Подходящи храни

Противовъзпалителния и меки храни като картофи и броколи влияят много добре на стомаха. Минете на по-лека диета докато симптомите ви не затихнат. Консумирайте повече ориз, варени меки зеленчуци, сирене и месо. Костните бульони без добавена сол са чудесен начин да потиснете киселините, да сгреете стомаха си и да получите комфорт.

 

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес