Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да станете най-добрият лидер

18 август 2016, 16:14 часа

Повишението е хубаво нещо, но с новата мениджърска позиция идват новите отговорности, а с тях и по-голямо напрежение. Приливът на адреналин от сблъсъка с различна работна атмосфера може да доведе до паника и дори неадекватно поведение. Всяка такава промяна изглежда като безкрайна битка в началото, но има начин да се справите с нея. 

...Оставете егото си, преди да влезете в офиса. Когато очаквано (или не) повишение превърне доскорошните ви колегите във ваши подчинени, в първия момент може да се почувствате малко неловко и да не знаете как точно да подходите в комуникацията си с тях. Най-добре е да се отнесете със смирение. Не прекалявайте със самочувствието, защото фактът, че началниците са видели потенциал във вас, не означава, че всички останали знаят и могат по-малко от вас. Дръжте егото си под контрол, ако искате хората от екипа да ви уважават.

...Направете обективна оценка на възможностите си. Преди да направите план за бъдещото си развитие, препоръчително е да дадете обективна оценка на лидерските си умения – какво знаете за ръководенето на хора; какво още искате да научите; в какъв лидер искате да се превърнете. Хората са склонни да се надценяват, когато си правят самооценка, което може да е проблем при постигане на бъдещите им цели. Трудно е да дадете безпристрастна оценка на собствените си постижения, но може да започнете от анализ на ситуациите, в които се чувствате комфортно или не, кои са най-добрите ви умения и къде не се чувствате толкова уверени във възможностите си и т.н.

Това са само част от съветите на Hubspot, които ще ви помогнат да се превърнете в най-добрия лидер. Вижте останалите в Expert.bg.

 

Севим Рашидова
Севим Рашидова Отговорен редактор
Новините днес