Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да си направим кола маска на краката у дома?

31 март 2022, 12:30 часа

Гладките като сатен крака е мечта на всяка жена. Често повечето биха избрали самобръсначка като метод за обезкосмяване, поради липса на време. Те самите обаче знаят, че получаването на наистина гладки крака по този начин може да се задържи само за ден-два. От друга страна, епилаторите отнемат време и често не успяват да уловят някои косми. Лазерната епилация не подхожда за всеки тип кожа, а освен това е и скъпа.

Кремовете за епилация са истински кошмар – усилията, потенциалните алергични реакции, гадния аромат и недобрия резултат не си струват и гладката кожа издържа само няколко дни. Много жени се затрудняват да намерят козметик, на когото могат да се доверят. Други нямат възможността за отделянето на средства за цялостна епилация на краката. На други им е трудно да намерят достатъчно време, за да се доредят до процедурата, тъй като работното време на салона не е в съответствие с тяхното. Единодушно е мнението, че най-добър начин е кола маската!

Мислили ли сте някога да си направите кола маска в домашни условия? Някои биха се съгласили, спомняйки си първия неуспешен опит, докато други ще кажат не. Добрата новина е, че с няколко прости правила този метод за обезкосмяване е постижим и успешен у дома.

Разгледайте различни видове кола маски

На пазара има впечатляващо разнообразие от такива. Най-популярен вид е кола маска чрез загряване. Може да си закупите тубичка и да я загреете на водна баня или микровълнова печка. Друг вариант - купете си течна кола маска и нагревател, за да го затоплите. Вторият вариант е по-добър, особено ако сте начинаещи. Изгарянията с кола маска са много болезнени, затова нагревателят ще поддържа оптималната температура и ще намали рисковете от изгаряне.

Ако все още се притеснявате от изгаряния, на пазара има и студени кола маски, които не изискват тиксо, просто го направете сами. Най-добро за начинаещи - Готови лентички с кола маска, които просто загрявате между вашите длани. Въпреки това, можете да очаквате най-добри резултати от първия тип – топла кола маска, така че нашият съвет е да си купите добър нагревател и качествена домашна кола маска. Обикновено това ще бъдат до 1 или 2 посещения в салона и скоро ще се пристрастите към този метод.

Изберете правилната кола маска

Ако кожата ви е чувствителна, изберете тип с по-чисти съставки или такъв, предназначен за нея.

Уверете се, че разполагате с всичко нужно за процедурата

 В допълнение към кола маската (и евентуално нагревател, в зависимост от избрания тип), ще трябва да използвате лепенки и дървени плоски пръчици.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес