Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да се предпазите от „офисните зли духове“: Подробни инструкции

19 август 2024, 12:11 часа

Някои от нас прекарват по-голямата част от живота си на работа и след това започват да наричат ​​екипа семейство. Но, както се оказа, това не може да стане. Нека кажем нещо повече, важно е да можете да се защитите от тези роднини, за да не изсмучат цялата ви енергия.

 „Семейният живот“ в офиса е не само новогодишно корпоративно парти, но и работа до късно вечер и през почивните дни, тясна емоционална връзка с шефа и колегите, които не винаги са позитивни и коректни. Екипът... е по-лош от семейството, защото не можете да изгоните "кръвопиещите роднини" през вратата. Трябва да използваме други методи за защита от негативизма в офиса - тайни.

5-те най-лоши типа колеги - как да се справите с тях?

Стъпка 1: Разпознаване на „врага“ по погледа

Както е казал Лев Толстой, „всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно по свой начин“. Отрицателната енергия в офиса има различни първоизточници. Това може да е "лошо място" по принцип. Например на мястото, където е имало гробище, е построена офис сграда. Ако не е възможно да промените мястото на работата си, полезно е да имате талисман от естествени камъни: обсидиан, планински кристал и хризолит.

Стъпка 2: Поставете и поддържайте граници

Маркирането на граници има магическа сила. Също има смисъл да се изолирате от „офисната измет“ под формата на токсични служители, като определите физическите граници на вашето лично пространство. За това са подходящи един или два високи предмета, които трябва да бъдат поставени на повърхността на работния плот. Най-подходящи са символичните фигурки.

Стъпка 3: Приемете природните сили за съюзници

Исторически погледнато, всеки магьосник има свой собствен помощник. Можете да вземете природните сили за свои съюзници в офиса. Поливането и грижата за цветята не е излишна работа, а възможност да се свържете с мощен източник на енергия и да установите невидими връзки с обитателите на стаят на различно ниво. Напредналите "офис магьосници" могат да дарят на отделни растения свойствата на "гръмоотвод", "индикатор" и "таен лост". Например, назначете фикуса като подобие на връзката ви с ръководителя на отдела.

Успешни тактики за работа с трудни колеги

Стъпка 4: Дръжте „бронята“ в работния си гардероб

При разгорещени срещи и конфликти с колеги хората инстинктивно се опитват да спрат разрушителния обмен на енергия, като кръстосват ръце и крака. Ще бъде много по-полезно да визуализирате огледална сфера около вас.

В този случай събеседниците запазват усещането за открито общуване, но на фино ниво не могат да „пробият“ „офисния магьосник“.

Стъпка 5: Почистете без никой да забележи

Не всеки може да си позволи да гори свещи на работното място - това е риск за пожарната безопасност и изглежда подозрително. Но колегите и шефовете ще бъдат снизходителни по отношение на водата. Този елемент има мощен потенциал за енергийно очистване.

След като инсталирате малък „водопад“ на работния плот до работното си място, е полезно да изпълнявате ритуала „Три водопада“ поне веднъж на ден. Гледайки течащата вода, представете си, че мощен поток първо преминава от главата до петите, измивайки негативността, след това лекувайки и в резултат на това изпълвайки с енергия.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес