Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да почистите среброто у дома?

19 юли 2021, 23:20 часа

Сребърните предмети и бижута с течение на годините натрупват мръсотия и губят блясъка си. За да ви предоставим най-добрите съвети, ние открихме много ефективен домашен трик за лесно почистване на сребро у дома .

Преди почистване на всеки сребърен предмет трябва да имате под ръка следните продукти: чифт ръкавици, кърпа, кухненска хартия или памучни тампони. По този начин ще избегнете оставянето на пръстови отпечатъци върху среброто и ще се погрижите да вземете всички предпазни мерки да не го надраскате или повредите.

За почистване на сребърни украшения, часовници, прибори за хранене, рамки и копчета ние ви предоставяме два домашни трика:

1. Сода за хляб и бял оцет

Вече ви разказахме за различните приложения на содата и оцета в домакинската работа. В този случай и двата продукта са идеални за почистване на предмети от сребро 925. Следвайте тези две стъпки:

Стъпка едно

В съд или купа добавете супена лъжица сода за хляб и добавете оцет малко по малко, докато създадете паста. Поставете пастата върху чистата кърпа и с нея разтрийте сребърните предмети, които искате да почистите.

Стъпка две

Ако са малки предмети, добре би било да се създаде разтвор на оцет и бикарбонат: 1/2 чаша оцет плюс 2 или 3 супени лъжици сода за хляб или обикновена сол. Оставете среброто да кисне за 2 до 3 часа. След това ги изплакнете и ги подсушете със суха кърпа.

2. Топла вода с препарат (препарат за съдомиялна машина)

За често почистване на сребърни предмети препоръчваме да използвате гореща вода с малко препарат. Разбира се това действие изисква последващо изплакване със суха кърпа или само навлажнено във вода. Важното е да премахнете от обекта всички следи от препарат.

3. Алуминиево фолио, сода за хляб и гореща вода

За този домашен трик първо застелете дъното на контейнер (чаша или купа) с алуминиево фолио . След това изсипете чаша гореща вода и две супени лъжици сода за хляб.

Поставете бижутата и ги оставете да киснат от 2 до 5 минути . Извадете бижутата, изплакнете ги със студена вода и след това можете да ги изсушите с кухненска хартия (абсорбираща), с чиста кърпа или да ги оставите да изсъхнат на въздух.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес