Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да почистите сешоар за 5 минути и защо да го правите?

06 август 2024, 19:38 часа

Сешоарът също трябва да бъде почистен. Като всеки домакински уред, той изисква поне минимално внимание и грижи, в противен случай няма да издържи дълго и няма да работи по предназначение на производителя. Това няма да ви отнеме повече от 5 минути.

Защо да почиствате сешоара си?

Когато включите устройството, всичко във въздуха се засмуква във въздухозаборника. Той е проектиран различно за различните модели: с филтрираща решетка или с допълнителен филтър. Ако сешоарът не се почисти навреме, тогава тази решетка и филтър се запушват с прах, коса, мъх и други отпадъци. Това забавя времето за съхнене и, което е по-лошо, може да доведе до прегряване на уреда и неприятна миризма на изгоряло.

Как правилно да изсушите косата си със сешоар - 10 тайни

Как да почистите сешоар от прах?

Уверете се, че сешоарът е изключен от контакта и го почиствайте върху равна повърхност, за да избегнете изпускане или загуба на малки части.

Предпазителите на филтъра може да са чупливи, така че ги отстранете внимателно. Ако са пластмасови, езикът може да се отчупи при неправилно поставяне.

Ще имате нужда от:

·       Стара четка за зъби.

·       Памучни тампони.

·       Леко влажна кърпа.

·       Индустриален алкохол, водка или шампоан.

Вашите действия

·       Изключете сешоара от контакта.

·       Избършете отвън с леко влажна кърпа.

·       С помощта на стара четка за зъби отстранете ръчно всякакви остатъци от външната страна на предпазителя на филтъра.

·       Ако имате подвижен предпазител на филтъра, отстранете и продължете да почиствате главния филтър, прикрепен към задната част на сешоара.

·       Ако се е натрупала много мръсотия, мрежестият филтър може да се измие, ако е необходимо, с шампоан или промишлен спирт.

·       След като почистите и изсушите частите, сглобете филтърната система.

·       След като всичко изсъхне напълно, пуснете уреда на ниска мощност само за 15 до 30 секунди, като въздухът тече надолу.

Колко често трябва да почиствате сешоара си?

За оптимална работа е най-добре да проверявате филтъра всяка седмица и да го избърсвате със суха кърпа. Отнема няколко секунди.

Няма нужда специално да почиствате сешоара твърде често, достатъчно е веднъж на всеки 2-3 месеца, но всичко зависи от това колко хора го използват дневно. В повечето случаи почистването отнема максимум пет минути.

5 бързи съвета при закупуване на сешоар

Как да разберете кога е време да смените сешоара?

Ако вашият уред спре да работи и забележите намаляване на производителността (например сушенето отнема повече време от преди, сешоарът издава странни звуци и т.н.), трябва да си купите нов.

Полезни функции

Йонизация: функцията не позволява на косата да се наелектризира след оформяне, косата запазва блясъка си и изглежда здрава.

Озонова лампа: изсушаване и оформяне с въздушна струя, наситена с озон. Благодарение на тази функция наситеният цвят на боядисаната коса се запазва по-дълго, а самата коса става лесна и блестяща. В допълнение, озоновата лампа намалява времето за стилизиране и има антибактериален ефект.

Инфрачервено лъчение: процесът на сушене с този сешоар е по-бърз и косата се уврежда по-малко.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес